in ,

Вдягли наручники і стали бити руками та ногами: у Польщі поліцейські жорстоко вбили 26-річного українця

Нові обставини загадкової смерті молодого українця у Польщі опублікували кілька днів тому у виданні onet.

Нагадаємо, наприкінці липня 2021-го року Дмитро Никифоренко, який працював на будівництві у Вроцлаві, після п’ятничної вечірки з колегами повертався на місце, де він проживав. Дорогою він заснув в автобусі, був затриманий представниками правоохоронних органів та доставлений витверезник. Те, що там сталося, потрапило на камери відеоспостереження і шокувало не лише співвітчизників Никифоренка, а й польську громадськість.

Закривши хлопця у приміщенні, поліцейські, у кількості семи чоловік почали знущатися з нього. Спочатку застосували газ, потім одягли наручники і почали душити і жорстоко бити руками та ногами.

Хлопця силою заводять у витверезник

Лише коли хлопець перестав дихати, викинули зупинилися і почали маскувати сліди злочину, намагаючись інсценувати ситуацію, ніби загиблий був під впливом наркотиків.

Діму б’ють і душать

Після цього до Дмитра викликали медиків, які почали застосовувати до нього реанімаційні заходи. Проте повернути до життя пацієнта їм уже не вдалося.

Хлопця почали бити о 22.40, а о 22.57 вже намагалися реанімувати.

Смерть Дмитра Никифоренка намагалися приховати, проте його зникнення вдалося розголосити завдяки його нареченій, дівчині на ім’я Сюзанна, з якою він познайомився на першому місці роботи в Польщі, у місті Ніса. Вона змогла додзвонитися до Діми, коли той перебував на кінцевій зупинці автобуса, якраз перед тим, як його забрали поліцейські. Це була їхня остання розмова.

Діма з сестрою Олею незадовго до смерті

Відомо, що Никифоренко приїхав до Польщі з Немирова. Спочатку працевлаштувався у Нісі, потім знайшов роботу у Вроцлаві. Того дня всі разом на будівництві відзначали закінчення робочого тижня. Втомлений хлопець випив зайвого, його рвало… За дві години він разом із друзями сів до автобуса. Цей момент потрапив на камеру: видно, що молодик невпевнено тримається на ногах, проте до автобусу заходить самостійно.

Компанія підходить до автобуса. Дмитро хитається, але йде самостійно

Колеги Дмитра сиділи навпроти, проте вийшли раніше. Дмитро заснув і доїхав до кінцевої станції – Вокзальної. За відомостями очевидців, у транспорті він поводився тихо, не буянив, слин не пускав. Не зумівши розбудити його, водій викликав поліцейських.

Поліцейські ведуть засліпленого газом Дмитра у витверезник

У цей момент і відбулася їх із Сюзанною телефонна розмова… За два тижні тіло Діми доставили додому в Україну.

 Дмитру Никифоренко було 26 років

Лише навесні цього року, після громадського резонансу, правоохоронців, що фігурують у справі, відсторонили від роботи, а справу передали до суду. Трьох поліцейських та двох працівників витверезника звинуватили у побитті до смерті. Решту присутніх працівників установи звинувачують у приховуванні обставин злочину, а жінку-лікаря — у вбивстві з необережності.

Читайте також: Перед самогубством гуляли, займалися сексом і вживали наркотики: виявлено відео брата та сестри, які вистрибнули з багатоповерхівки у Києві

Дівам — проблеми зі здоров’ям, а у Стрільців — лінивий день: гороскоп на 6 жовтня

«Живе в лісі з собаками»: де зараз співачка Lama та чому вважає Ані Лорак та інших зрадників — «ботами»