in ,

Пакували на вулиці, а потім по-звірячому били у ТЦК: у Мережі обурюються діями військових у Тернополі

Сьомого жовтня соціальні мережі сколихнули відеозаписи, на яких представники Тернопільського ТЦК знущаються над чоловіками.

На першому відео, яке, за словами автора, зняте 6 жовтня у Тернополі на вулиці Тарнавського, поблизу ресторану «Бахус» кілька чоловіків у військовій формі спочатку б’ють, а потім силоміць заштовхують невідомого громадянина у темно-зелений бус. При цьому жертва з усіх сил пручається — на кадрах чітко видно, як його продовжують бити і затягують всередину мікроавтобуса вниз головою. Перехожі, які в цей час з’являлися поруч, лише перелякано озирались і пришвидшували ходу, намагаючись якнайшвидше покинути це місце.

За даними авторів, які надіслали матеріал виданню «20 хвилин» потім аналогічне затримання відбулося на вулиці Лучаківського.

Згодом історія отримала своє продовження, коли місцеві телеграм-канали Тернополя поширили відео, на якому двоє чоловіків у військовій формі жорстоко б’ють затриманих вже у приміщенні ТЦК. Працівники ТЦК погрожують та завдають ударів лежачим жертвам.

Відеоблогер і волонтер Андрій Серебрянський впізнав, що один із військових, які завдають ударів, – це, працівник ТЦК Андрій Яцків.

На подію уже відреагували у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону. «За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження за частиною 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України. Мовиться про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень», — повідомила речниця відомства Юлія Шевченко.

Також про початок перевірки заявив український омбудсмен Дмитро Лубінець а мер Тернополя закликав повідомляти до військової прокуратури та поліції про випадки неналежного чи жорстокого ставлення під час проведення мобілізаційних заходів.

У Терезів — відверта розмова з другою половинкою, а Стрільцям — ремонт: гороскоп на 9 жовтня

«Ми ще не в стані осягнути цю втрату» — вітчизняні знаменнитості розчулили спогадами про легендарну Ніну Матвієнко