in

«Там людей примушували говорити українською!» — путіністка Варлей розповіла про поїздку на Донбас

Зірка фільмів «Кавказька полонянка» і «Вій», які полюбилися в Україні, на старості років остаточно впала в маразм.

Кілька днів тому 76-річна актриса дала інтерв’ю російському блогеру Манучарову, в якому зробила цілу низку скандальних заяв. Зокрема, знаменитість, яка ще продовжує виступати на сцені театру, згадала про свої візити на окуповану частину донецької області «у 2014 чи 2015 роках» . Варто зазначити, що вона вже тоді підтримувала анексію українських територій, проте лише зараз почала відносити відверто кремлівські наративи на широку публіку.

«Донбас усі вісім років просив, щоб його захистили. Я пам’ятаю, як вони кричали: «Росія»… У 14-му чи 15-му році у нас була одна з перших кінематографічних груп, які туди поїхали… Я була в Дебальцевому, я була в Донецьку… Ми їхали в мікроавтобусі, та хлопці сиділи з автоматами назовні. І багатьох із цих хлопців теж немає. Ну, загалом, я все побачила на власні очі», – заявила актриса.

Варлей розповіла про «гоніння російськомовних на Донбасі»

Варлей розповіла щемливу легенду про знайомство з місцевою дівчиною, яка переживала гоніння через те, що розмовляла російською — адже, за твердженням артистки, на Донеччині всіх «примушували» спілкуватися виключно українською. «Розумієте, я народилася з російською і я говорю російською, чому я повинна говорити на мові»? Я за свою мову, за свою національність, я можу померти тут. Ми з хлопцем візьмемося за руки і помремо тут», – процитувала Наталія Варлей героїчну промову донеччанки.

Раніше Варлей злісно висловилася про свою колегу Лію Ахеджакову через її проукраїнську позицію.

«Ізраїль переможе!» — шоумен Максим Галкін, який перебуває в Тель-Авіві, звернувся до підписників

Померла легендарна співачка Ніна Матвієнко. Герою України було 75 років.