in ,

«Коли почув крик дитини — про свою біль не думав» — поранений військовий на милицях врятував потопаючого підлітка-сироту

Декілька днів тому на Кіровоградщині поранений військовий на милицях врятував потопаючого 17-річний Давида Шеліпука, який є сиротою.

Хлопчина прийшов на місцевий ставок разом зі своїми товаришами і вирішив скупатися. Пропливши до середини водойми, юнака звела судома і він почав тонути. В цей час поряд із дружиною проходив поранений військовий Андрій Лубенець. Почувши, що хтось кричить та благає про допомогу, не роздумуючи, швидко кинувся у воду, рятувати потерпілого.

«Я почув крики: «Допоможіть! Допоможіть!» Ті двоє хлопців стрибнули з містка і не допливли до нього і вже стали кликати на допомогу втрьох. Тоді я почав роздягатись» — розповів Герой України.

Біля ставка на березі знаходилась ще декілька відпочиваючих, але вони розгубилися. В цей момент повз проїжджав поліцейський патруль і один із них швидко стрибнув у воду, допомагаючи рятувати хлопця.

«Я кричу йому, лягай на спину, так буде легше, але він мене не чув. Я пливу до нього, він починає махати руками. Намагався взяти його за шию та потягнути. Але ж в мене переломана нога, яка дуже болить. Пливу, бачу блимають поліцейські маячки. Сили мене вже покидали, дитина опустила руки, я за ним пірнув і виштовхував наверх. За п’ять метрів до кладки у воду на допомогу стрибнув поліцейський» — зізався 42-річний Андрій Лубенець.

Коли підлітка дістали, то у нього зупинилося дихання та шкіра набула синюшнього відтінку. Хлопчину вдалося реанімувати, стан його задовільний, але задля бещпеки його відправили каретою швидкої допомоги у лікарню для обстеження.

Військовий же не міг прийти до тями і зізнався, що навіть під час штурму Олександрівки на Херсонщині не було так страшно. Саме там і захисник отримав поранення півтора року тому.

«Ми йшли на штурм селища Олександрівка Херсонської області і потрапили в засідку. Коли по нас влучив танк, усю нашу колону викинуло з бойової машини піхоти в повітря на шість-сім метрів. Коли я впав, хруснула нога. Хлопці, які залишились живі, почали бігти. Я теж спробував, але впав. Потім дві з половиною доби сам повз до своїх. І врешті мене потім врятувала спецгрупа». — пригадав Андрій.

За зауваження — ножем у серце: 26-річна жителька Івано-Франківська убила 32-річну громадянку посеред вулиці міста

«Він забирає всю мою зарплату»: Віталій Козловський розповів про скандал з екс-продюсером Кондратюком