in

У Міністерстві освіти відреагували на прохання студентів звільнити Ірину Фаріон

В Мережі все більше набирає обертів скандал навколо філологині Ірини Фаріон, яка розкритикувала українських захисників, які продовжують спілкуватися російською мовою.

5 листопада в ефірі шоу «Рандеву з Яніною Соколовою» українська мовознавиця заявила, що не вважає російськомовних бійців полку «Азов» українцями через їхню мову спілкування. Фаріон наголосила, що хейтери дали їй поштовх на продовження боротьби, яка значно важливіша за боротьбу на передовій.

«Дякую вам за вашу підтримку, що розумієте, що боротьба всередині країни набагато важливіша, ніж на нульовій позиції. До тих пір, поки московська мова циркулюватиме хоч десь, у Путіна всі підстави будуть нас «звільняти», — зазначила педагогиня.

Після цього інциденту студенти Львівського політехніка стали вимагати аби навчальний заклад негайно припинив співпрацю з цією викладачкою. В одному з корпусів, де працює Ірина доброзичливці наклеїли листівки з написами «Фаріон — геть з політехніки» та «Чому в політесі досі працюють паплюжники честі українських воїнів?».

Міністерство культури та науки України підтримало позицію студентів, але з однією особливою умовою. У своїй відповіді вони вказали, що «рішення щодо розірвання робочих відносин ухвалює заклад освіти».

«Міністерство підтримує вимоги студентів до ЗВО не співпрацювати із людьми, які не поділяють фундаментальних цінностей, як-от гідність людини й повага до наших захисників та захисниць», — пишеться в роз’ясненні.

Попри все, керівниця Львівської політехніки Наталія Павлишин чітко заявила, що заклад не несе відповідальність за те, що говорять викладачі та студенти поза межами вишу.

Читайте також: «Це новий дует, і ви не вгадаєте з ким!» — Потап, ігноруючи критику, з’явився перед фанатами зі свічкою в руках

Користувачі Мережі склали рейтинг найбільш негарних зірок: вибір справді дивує

Півторарічна дівчинка загинула під колесами вантажівки на очах у п’яної 32-річної матері (ВІДЕО)