in

Барбара Стрейзанд, Девід Духовни, Леонардо Ді Капріо, Стівен Спілберг та інші знаменитості українського походження, які підтримали нашу країну

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну багато світових знаменитостей згадали про своє українське коріння і висловили підтримку нашій країні у боротьбі з агресором.

Так, популярний голлівудський актор і режисер Девід Духовни лише після трагічних подій анексії Криму заглибився в історію свого родоводу. «Я виріс, думаючи, що я росіянин, але тільки зараз зрозумів, що я насправді українець. Ніколи не пізно змінитись», — написав у Твіттері актор після того, як розібрався у своєму родоводі.

Артист розвідав, що його дід Мойше свого часу переїхав до США з Бердичева Житомирської області.

Девід Духовни

Автор культових фільмів «Список Шиндлера», «Парк Юрського періоду», «Врятувати рядового Райана» та багатьох інших Стівен Спілберг також має українське походження. Режисер хоч і народився у США, проте з Україною його пов’язує дідусь Філіп Познер, який разом із братом емігрував із Одеси. Стівен неодноразово у своїх інтерв’ю зазначав, що у його сім’ї часто звучали українська, російська та іврит, а засинав він під українські колискові.

Через свій благодійний фонд Hearthland Foundation Спілберг пожертвували 1 мільйон доларів на підтримку гуманітарної допомоги Україні після вторгнення Росії.

Стівен Спілберг

Бабуся зірки «Титаніка» Леонарда Ді Капріо Олена Інденбіркен народилася в Одесі під ім’ям Олена Степанівна Смирнова. У 1917 році вона разом із батьками емігрувала до Німеччини. Актор не забуває про своє українське коріння і пожертвував велику суму організаціям, які займаються наданням допомоги українцям, які постраждали внаслідок агресії РФ.

Леонардо Ді Капріо

Дідусь та бабуся власниці «Оскарів», «Греммі» та «Золотого Глобуса» Барбари Стрейзанд жили у місті Бережани на Тернопільщині, після чого іммігрували до США. Актриса стала амбасадором ініціативи United24 в галузі медичної допомоги, передавала реанімобілі, регулярно робить фінансові внески на допомогу постраждалим українцям.

Барбара Стрейзанд

Американська актриса Міла Куніс народилася у Чернівцях. Під час церемонії вручення «Оскара» 2022 року артистка розповіла про трагічні події, що відбуваються в її рідній країні. Разом із чоловіком Ештоном Катчером та за допомогою своїх шанувальників вони зібрали понад 35,8 млн доларів на допомогу Україні, за що отримали особисту подяку президента України Володимира Зеленського.

Міла Куніс

Читайте також. «В мене українське коріння!»: що відомо про одеську бабусю голівудського актора Леонардо ді Капріо

Не милася три дні — Анджеліна Джолі розкрила секрет знімка із бджолами, який набрав 2.5 млрд переглядів

Ракам — відкриються нові двері, Терезам — вирішення конфлікту: гороскоп для всіх знаків Зодіака на 18 березня