in

«Учасник бойових дій та чотири медалі «За відвагу»: за які заслуги екс-міністерка культури Білозір отримали державні винагороди

Українська артистка Оксана Білозір, яка в 2005 році займала посаду міністра культури і мистецтва України, є учасницею бойових дій.

Мало того артистка має чотири медалі «За відвагу». Як стало відомо з її інтерв’ю для Слави Дьоміна, Білозір двічі їздила в Афганістан ще за часів існування Радянського Союзу. Загалом вона провела там майже пів року і, її життя неодноразово опинялося під загрозою.

«Під час радянської влади я двічі була в Афганістані. Загалом пів року, якщо до купи все це скласти. Ми там проходили дуже важкі жорстокі випробування. Війна є війна. Були і там, де вибухає, і вбивають, там, де небезпечно, де снаряди над головою літають», — пригадала Білозір.

Однак статус бойових дій вона отримала не за роль військової, а як артистка, яка їздила в Афганістан з іншими українськими колегами.

«Ми співали для наших бійців. І якщо бійці могли бути в Афганістані два-три роки в одній провінції, то ми, артисти, їздили по всьому Афганістану. Їздили БТРами, літали вертольотами, тобто це все було небезпечно. Нас і обстрілювали, і автобус підривали. Я маю чотири медалі «За відвагу», — додала виконавиця.

Читайте також: «Нарешті насолоджується життям!»: Каменських помітили в Іспанії з новим обранцем

Це було незабутньо! — Максим Галкін показав відео переповненого залу у місті з великою українською діаспорою

Ракам — натхнення та нові ідеї, Скорпіонам — справжній джекпот: гороскоп на 1 лютого 2024 року