in

Троє артистів Львівської опери не повернулися з гастролей в Україну: в установі відреагували на вчинок чоловіків

Троє артистів Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької не повернулися з гастрольного туру Європою в Україну.

Мова йдеться про двох чоловіків призовного віку — провідний соліст балету Андрій  Михаліка, артист балету Богдан Ключик, а також солістка балету Юлія Михаліка-Ром. Як відомо, балетна трупа театру давала концерт з виставою «Дон Кіхот» у Фінляндії та Естонії з 8 до 22 лютого, а вже 1 березня артисти повним складом мали виступити у Львові.

Андрій Михаліха, Юлія Михаліха-Ром та Богдан Ключник

Проте, напередодні від’їзду додому, артисти-втікачі, прийняли рішення скористатися такою нагодою та ймовірно відсидітися за кордоном, поки в країні йде війна. Вони повідомили про своє рішення та попрощалися з товаришами в онлайн форматі. Але на сторінках Андрія, Богдана та Юлії наразі немає жодної інформації та звернень. Відповідно, після такого ганебного вчинку на сайті театру зникла інформація про Михаліків та Ключника — відтепер у пошуку про них вибиває помилку «404», що означає, що сторінки не існує або ж вона була видалена.

На сайті Львівської опери відсутня інформація про артистів-втікачів

Згодом, стало відомо, що одна актриса з компанії втікачів — Юлія Михаліка-Рома, повернулася в Україну. Керівництво Львівської опери вже розпочало розслідування і відбулося засідання балетної трупи, під час якої обговорили втечу провідного соліста балету Андрія Михаліха та артиста Богдана Ключника.

«Обговорили ситуацію, що набула медійного розголосу, – із артистами, які не повернулися з гастролей. Для ЗМІ, що активно цікавляться цим інцидентом, наголошуємо: станом на сьогодні артистка балету Юлія Михаліха-Рома повернулася до роботи в театрі», — повідомляється на сторінці театру.

Театр прокоментував скандал щодо артистів-втікачів

В ексклюзивному інтервь’ю керівниця літературно-драматургійної частини Львівської опери Аліна Плахтієнко зазначила, що: «Зараз поки що ми не можемо поставити крапку в цій історії, тому що службове розслідування досі триває, і в рамках цього розслідування наша дирекція проводить перемовини з учасниками цього інциденту. І як результат ми вже маємо одну солістку, яка повернулася — Юлія Михаліха. Вона відповідно продовжуватиме роботу в нашому театрі. Єдине, що можемо зазначити, що жодна трупа національних колективів сценічних оперних театрів не застрахована від таких випадків. Ми мусимо це розуміти. Але тут вже мова, певно, йде про моральну відповідальність. Це моральний вибір, моральна відповідальність кожної людини». 

Читайте також:  Після відміни кількох концертів: Крістіна Орбакайте публічно підтримала російських військових

Після відміни кількох концертів: Крістіна Орбакайте публічно підтримала російських військових

Стрільцям справжня насолода, а Дівам захоплюючий день: Гороскоп на 3 березня 2024 року