in

Під час виконання бойового завдання загинув 36-річний герой фільму «Зсув»

7 червня під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув український перформер Артур Сніткус. Він був представником українського квір-андеграунду, артистом, стилістом та художником.

Артуру було 36 років, він служив в армії до початку повномасштабного вторгнення і описував цей період як один із «найцікавіших етапів», який може статися в житті на даному етапі. Друзі та близькі діляться про Артура лише найпозитивнішими та теплішими спогадами. Зокрема, художник Олександр Курмаз пише: «Пам’ятаю, як він мене одразу вразив своїм неперевершеним почуттям гумору, відкритістю та артистизмом. З ним завжди було тепло та затишно».

Артур Сніткус

Популярний український режисер Олексій Радинський нагадав, що Артур був героєм його фільму «Зсув» (2016). Він поділився  фільмом і зазначив, що «тепер це теж фільм його пам’яті».

Скріншот

«Друже, я не маю слів, не хочу дякувати за те, що ти віддав своє життя за наш захист, хочу, щоб ти був живий!» — написала культурна менеджер Ганна Циба. Режисер Роман Бордун опублікував відео перформансу за участю Артура Сніткуса.

Читайте також. Загинув, рятуючи пораненого товариша: на фронті помер відомий український актор

«Не пробачимо!»: співачка Наргіз заспівала пісню-гімн незламності України

Максим Галкін їде до Канади: артист звернувся до шанувальників із новиною