in

Зірка серіалу “Вікінги”, канадська актриса українського походження Кетрін Винник стала амбасадоркою благодійної платформи UNITED24

Зірка серіалу “Вікінги”, канадська актриса українського походження Кетрін Винник стала амбасадоркою благодійної платформи UNITED24 (раніше це зробив її американський колега Лів Шрайбер).

У режимі відеозв’язку з нею з цього приводу поспілкувався президент України Володимир Зеленський, повідомляється на сайті очільника держави.

Планується, що Винник займатиметься напрямком “Відновлення України” та відкриє свій збір через платформу на відновлення одного з 18 будинків у Київській області, які відбудують першими у рамках цієї програми. Загалом на відновлення зазначених об’єктів необхідно 719 млн. грн. Завдяки донорам UNITED24 із 110 країн уже зібрано понад 510 млн грн.

“Я розумію, наскільки важливо, щоб українські сім’ї об’єдналися. Людям треба повертатися додому, відновлювати свої будинки, щоб сім’ї знову жили разом. Для мене велика честь бути в команді UNITED24”, – зазначила вона.

У свою чергу, Зеленський подякував Виннику за підтримку України та наголосив, що зараз дуже важливо зробити все, щоб світ не забував про війну.

“Дякую, що ви з нами. Ми вдячні, що ви вирішили стати послом United24 і є першим послом з Канади, з якою нас багато пов’язує”, – сказав він.

Президент також запросив актрису приїхати до України. До того в рамках UNITED24 легендарний актор Томмі Лі Джонс записав зворушливе зверненя до українців.

“Ваша турбота одне про одного зворушила світ. Ви демонструєте світові силу любові. Ненависть на вашому порозі не затримається надовго. Їй не вижити”, – сказав актор.

«Діти під час війни — це подарунок від Бога!» — Джамала вразила світлиною з новонародженим немовлям

«Коли вперше побачив рідне «від Сяну до Дону» — дружина українського режисера, а тепер і захисника України, Олега Сенцова, повернулась до України