in

Як зараз живе протоієрей Олександр Клименко, який зачарував своїм співом та став переможцем «Голос країни 7»

Протоієрей УПЦ Московського патріархату Олександр Клименко, який став переможцем 7-го сезону шоу «Голос країни», сьогодні займається організацією благодійних заходів, на яких збирає кошти для людей, постраждалих від війни, розв’язаної Росією проти України. Водночас останніми роками священник неодноразово потрапляв у скандальні історії, зокрема його звинувачували в образах активістів Майдану, пропаганді РПЦ та приниженні вірян інших конфесій.

Ми вирішили згадати історію протоієрея, який вразив членів журі українського вокального конкурсу, та розповісти, чим сьогодні живе отець Олександр. Участь у шоу він взяв у 2017 році, але не ставив собі за мету стати вокалістом. Зоряною тренеркою учасника була Тіна Кароль.

У 2019 році Клименко засвітився в Києві з російським пропагандистом Борисом Корчевніковим, через візит якого тоді спалахнув скандал в Україні. Водночас вони відвідали «Народний фестиваль православного кіно». Компанію чоловікам склала і дружина протоієрея Світлана.

Крім того, після участі у конкурсі отець Олександр кілька разів відзначився неоднозначними висловлюваннями, якими спровокував критику на свою адресу. Зокрема, священника звинувачували в образах активістів Майдану, пропаганді РПЦ та образах вірян інших конфесій. Зі свого боку, Клименко запевнив, що аж ніяк не хотів образити Героїв Небесної Сотні.

Крім того, в одному з інтерв’ю він пояснив, чому робить вибір на користь Московського патріархату, наголосивши, що має смак. У ПЦУ, за його словами, немає «гармонії».

«Тому що я – людина зі смаком. У мене є смак у музиці, у літературі, жінках (я вибрав жінку, яку вважаю найкращою донині, – свою дружину). Я залишаюся вірний найсерйознішій і найбільш молитовній релігійній структурі в нашій країні. Для мене ПЦУ – це поки що організація з поганим смаком […] Я не відчуваю гармонії, музики та чистих акордів у тому, що робить, що говорить і як функціонує ПЦУ», – пояснював свою позицію Клименко.

Особисте життя

Протоієрей Олександр одружений та разом із дружиною Світланою виховує чотирьох дітей. 2017 року 7-річна донька Клименко Ганна також спробувала свої сили в шоу «Голос. Діти-4», проте не пройшла далі «сліпих прослуховувань».

Останніми роками священник жив звичайним життям – проводив служби, допомагав дружині по дому та у вихованні дітей, іноді подорожував.

У березні 2023 року в Центрі інформації УПЦ повідомили, що протоієрей Олександр Клименко на благодійному концерті у Лейпцигу зібрав 80 тис. грн на підтримку постраждалих від російського вторгнення в Україну.

Священник прозвітував, що із цих грошей до 40 тис. гривень пішли на допомогу чотирьом сім’ям Марганця, ще 10 тис. грн було пожертвувано на потреби громадської організації «Наталя», яка займається 1558 інвалідами та самотніми людьми.

Також 10 тис грн передали релігійній громаді села Рудницьке Київської області. Село пережило тривалу окупацію, і старий храм був значно пошкоджений, а новий зазнав також численних руйнувань.

Ще 10 тис. грн благодійники надіслали до Ізюма Юлії Борисенко, будинок якої сильно постраждав від бомбардувань.

«Ось такий наш внесок у справу допомоги постраждалим. Це мало в масштабах усієї країни, але для тих, кому надійшли ці кошти, це була значна підтримка у скрутний час. Тож наші ініціативи пройшли не без гарного та корисного результату», – розповідав протоієрей Олександр Клименко.

«Я сходжу з розуму» — українська акторка Ксенія Мішина розповіла про те, як потрапила в психлікарню

Не одягнула бюстгальтер: Анна Саліванчук в напівпрозорому костюмі засвітила родиму пляму