in

Заступниця міністра оборони України повідомила, що українські війська взяли Бахмут у напівоточення

Українські війська взяли Бахмут у напівоточення. Контроль над панівними висотами дозволяє ефективно нищити росіян, що знаходяться у місті.

Тепер окупанти вимушені оборонятися. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Представниця Міноборони підкреслила, що загарбникам так і не вдалося оточити Бахмут. Ба більше, окупаційні війська втраили частину панівних висот довкола міста.

«Просування наших військ у передмісті по флангам, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті. Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому ворогу у тій частині міста, яку він контролює, доводиться оборонятись», – зазначила вона.

Маляр також наголосила, що оголошене напередодні власником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним начебто повне захоплення міста не відповідає дійсності.

«Наші оборонці зберігають контроль над промисловими, інфраструктурними об‘єктами та приватним сектором Бахмута у районі «Літак», – підкреслила заступниця міністра оборони.

20 травня, Пригожин заявив про начебто повну окупацію Бахмута, згодом про це ж заявили у російському міноборони. З «перемогою» найманців вже привітав президент РФ Володимир Путін; він пообіцяв, що усі причетні отримають державні нагороди.

Натомість в українському Міноборони заяву Пригожина спростували, заявивши, що українські воїни продовжують утримувати частину території на південному заході міста.

21 травня президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів про Бахмут, зазначив, що «не думає», що заяви окупантів відповідають дійсності. Також він наголосив, що Росія стерла місто з лиця землі, тож Бахмут «існує лише в наших серцях».

Терезам — серйозні чвари, а скорпіони зірвуть джек-пот: гороскоп на 22 травня

«Він не повернувся» — Алла Мазур повідомила трагічну новину про свого племінника