in

Загрожує до 8 років: дружині київського наркодилера Інні Вороновій вручили підозру через опубліковану роботу українського ППО

У дружини київського наркодилера Юрія Чернецького, співачки Інни Воронової, яка зняла та опублікувала роботу української ППО, пройшли обшуки. Служба безпеки України навідалася до квартири опальної виконавиці, звідки вона знімала роботу захисників неба, та вручила їй підозру.

Крім неї, обшуки пройшли ще в 3 блогерок, які знімали роботу ППО 16 травня. Їм загрожує до 8 років тюремного увʼязнення. Про це повідомили в Telegram-каналі СБУ.

Усім чотирьом слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану).

«Під час невідкладних слідчих дій за місцями проживання виявлено мобільні телефони і комп’ютери, які вони використовували для поширення своїх відео. Стосовно ще двох фігурантів, які в той день також оприлюднили заборонений контент і яких одразу викрила СБУ, слідчі дії тривають», – йдеться в пості.

Нагадаємо, 16 травня цього року Воронова зняла роботу ППО та вказала геолокацію, звідки спостерігала за нею. Її відео швидко «розтягнули» пропагандисти, адже на популярний блог українки досі підписані росіяни, про що вона мала знати.

Вирахувати позиції українських захисників за її роликом виявилося дуже легко. В блозі Воронової наступного дня зʼявилися вибачення російською мовою, а після розмови з СБУ – і українською.

Після гучного скандалу вона видалила ролик зі «щирими» вибаченнями та продовжила вести блог.

Варто зауважити, що українці обурилися через поведінку співачки та закликали покарати її за порушення закону. Замість того щоб дослухатися до думки підписників, Воронова почала все частіше потрапляти в скандали. Наприклад, опублікувала вульгарне фото, де засвітила соски, щоб «підняти бойовий дух ЗСУ».

Зірка серіалу «Ольга» Яна Троянова, яка засудила війну в Україні, назвала росіян «п’яними та неосвіченими жебраками»

На тельців чекають проблеми на роботі, а для раків — пригоди: гороскоп на 1 червня