in

Російський суд відмовився знімати з Галкіна статус «іноагента»

Російський суд відмовився знімати з коміка Максима Галкіна статус «іноаегента». Відповідні заяву він подав у травні 2023 року.

Як повідомляють росЗМІ, представниця Галкіна на суді заявила, що її клієнт не може бути «іноагентом», оскільки він не політик, а творча людина.

«Він 28 років займається гумористичною діяльністю, в тому числі сатирою. Критика на адресу влади не може розцінюватися як політична діяльність», — сказала Олена Шуміліна.

Мін’юст РФ в якості «доказів» того, що Галкін — «іноагент», надав скріншоти і афіші виступів коміка.

Внесли чоловіка Пугачової до переліку «іноагентів» за те, що він нібито «отримує іноземне фінансування». Справжньою причиною є його антивоєнні висловлювання — артист з самого початку повномасштабної війни у своєму блозі неодноразово розповідав про те, що це за наказом з Кремля бомблять мирні українські міста.

Крім того, навесні 2022 року чоловік Алли Борисівни Пугачової заявив, що фінансово допоможе українцям.

«Частину зароблених грошей я вирішив перерахувати на допомогу українським біженцям. Я думаю, що тим, хто вже купив квитки буде приємно дізнатися, що ми таким чином разом зробимо добру справу», — написав Максим у себе в блозі, публікуючи анонс концертів по містах Ізраїлю.

Терези зможуть заскочити в останній вагон, а Діви можуть втратити довіру своєї другої половинки

Путініст Міхалков знову при смерті: режисера госпіталізували в Москві