in

Окупанти забрали всі плавзасоби і не випускають людей з Олешок — мер

Тимчасово окуповане РФ місто Олешки затоплено на 90% після підриву російськими військами Каховської ГЕС у Херсонській області. При цьому окупанти не дозволяють місцевим жителям вибратися з міста самостійно. Про це розповів міський голова Олешок Євген Рищук.

За його словами, будинки в Олешках затоплені майже під дах, а рівень води на вулицях сягає трьох метрів.

«Олешки затоплені десь на 90%, можливо трохи більше. Тобто в місті дуже мало сухої території», — розповів мер в інтерв’ю Українському радіо.

Вода прибуває далі, але оскільки в Новій Каховці рівень води вже почав спадати, очікується, що він знизиться і в Олешках. Це станеться приблизно через добу або дві.

«Інше питання — чи піде вона зовсім на нуль, або просто впаде рівень? Тому що рівень води сьогодні в місті — 2-3 метри. Будинки затоплені майже під дах. Крім того, місто Олешки має низини. Тож, там рівень води піднявся до 4 метрів. Тобто ситуація по підтопленню важка», — сказав глава міста.

Рищук додав, що російська окупаційна «влада» нічого не робить для того, щоб врятувати людей. Крім того, загарбники не випускають громадян, які хочуть покинути територію громади самостійно.

«Мені люди з деяких населених пунктів пишуть і телефонують, що росіяни не випускають людей, які самі хочуть виїхати. Тому люди з учорашньої ночі сидять на дахах. Крім того, коли росіяни прийшли в місто і в села, вони конфіскували всі плавзасоби у населення. Тобто знайти човни — проблема», — додав мер.

Зазначимо, в Олешках після захоплення російськими військами залишилося проживати близько 8 тисяч осіб, що становить близько 20% від 40 тисячного населення до окупації.

Остап Ступка «надурив» водія, в якого врізався п’яним: постраждалий розкрив подробиці

На Херсонщині плавають тіла потопельників, а окупанти не дають рятувати людей — Зеленський