in

Цимбалюк назвав зйомки серіалу за 33 млн грн дном, але заступився за Горбунова: однозначно мають бути українські фільми

У мережі не вщухає обговорення скандального рішення знімати під час повномасштабної війни комедійний серіал «СМТ Інгулець», на який виділили з державного бюджету 33 мільйони гривень. Реалізація проєкту запланована компанією «Прототип Продакшн», власником якої є ведучий та продюсер Юрій Горбунов. Одні колеги підтримали шоумена, інші – різко засудили. Висловився на скандальну тему і актор Тарас Цимбалюк.

Спочатку зірка серіалів «Спіймати Кайдаша» та «Кріпосна» підтримав зйомки серіалу, залишивши на сторінці Горбунова під відповідним дописом смайлики вогників. Втім, зараз Цимбалюк змінив риторику та засудив недоречний проєкт, проте заступився за Горбунова, закликавши співвітчизників не так бурхливо реагувати на ситуацію. Звернення до аудиторії з цього приводу актор розмістив у InstaStories.

Цимбалюк з лайкою прокоментував той факт, що комедію зніматимуть за такі великі суми, виділені з бюджету, тоді як військові на фронті потребують амуніції, техніки та інших необхідних речей. Втім, артист вважає, що поливати брудом Горбунова та його родину – також дуже погано. При цьому потенційний кінопродукт актор назвав прохідним мильним серіалом.

«Я повністю згоден, що ця ситуація – пи*дец, але поливати матом Юру, бажати смерті і проклинати сім’ю – це пи*дец подвійний. Знімати прохідний мильний серіал за мотивами російського проєкту – це дно. Тим більше в паралель з важкою стадією війни, і, особливо дисонансно з дуже важливим мегазбором Сергія Притули», – почав Цимбалюк.

Однак після цього актор запевнив, що Україна потребує власного кінопродукту, який необхідно знімати вже зараз, під час повномасштабної війни.

«Люди добрі, нічого не знімати – це набагато гірше. Підняти мертвий український кінематограф буде практично неможливо. Відсутність україномовних проєктів потягне за собою інтерес до інших країн (хоч би знову, під час нарізування салатів вдома, не почали дивитися за звичкою мильні драми РФ). Однозначно мають бути якісь українські фільми та серіали. Бюджетні, менше, рідше, але повинні. І ще дуже шкода, що всі забули, що Юрій Горбунов та його команда зібрали мільйони доларів для ЗСУ і продовжують далі масштабно волонтерити. І, головне, кіно – це як підручник і мова – культурна зброя. Так, зараз це другорядна річ, але вона не повинна бути повністю ліквідована», – висловився артист.

Нагадаємо, Горбунов виграв тендер на зйомку 24-серійного комедійного серіалу за 33 млн гривень про айтішників. На прикладі Охлобистіна він пояснив, навіщо знімає серіал за державні гроші. Українці ж дорікнули зірці, що захисникам України на передовій потрібна зброя, авто та дрони, а не жарти.

Співачка Камалія несподівано повернулася в Україну, але не одна

Римма Зюбіна розповіла, як Лія Ахеджакова «розплачується» за свою підтримку України: «Її знищують»