in

Обмовили Софію Ротару: ЗМІ масово тиражують, що Ротару відмовилася виступити на фестивалі на підтримку України

Ім’я Національної легенди України Софії Ротару не дає спокою журналістам, незважаючи на те, що з початку повномасштабної війни 76-річна артистка припинила концертну діяльність та повністю зникла з публічного простору.

Нещодавно в Юрмалі відгримів масштабний фестиваль на підтримку України, організований знаменитою співачкою Лаймою Вайкуле. У заході взяли участь багато зарубіжних та вітчизняних зірок естради, а однією з почесних гостей стала Алла Пугачова.

Багатьох розчарував той факт, що серед сузір’я знаменитостей на фестивалі вони не побачили Народну артистку України Софію Михайлівну Ротару. Практично відразу після завершення заходу його господарка Лайма Вайкуле під час інтерв’ю YouTube-каналу «І гримнув Грем» дала пояснення з цього приводу.

Я не запрошувала Софу. Писали всяку дурість про нас із Софою, про наші стосунки. Цим розмовам немає приводу. Я не запрошувала Софу, більше того, ми не пов’язували з початку війни. Я знаю, що вона в безпеці і цього достатньо.

Незважаючи на це, вже після виходу інтерв’ю Вайкуле в ефір безліч українських ЗМІ, у тому числі національних, чомусь почали оскверняти ім’я Софії Михайлівни Ротару, стверджуючи, що вона нібито відмовилася взяти участь у фестивалі на підтримку України.

Мало того, журналісти видання навмисно спотворюють факти, посилаючись на те інтерв’ю Лайми Вайкуле, в якому вона говорить прямо протилежне.

І якщо подібного можна було очікувати від пропагандистських росЗМІ, то навіщо українській пресі оскверняти ім’я великої української артистки залишається відкритим.

«Смертельне поранення замість танців на дискотеці» — Потап в новій пісні зачитав про трагічні історії війни і «Ренесанс»

«Люди вхопилися за 33 мільйони» — Юрій Горбунов назвав причини, через які розгорівся скандал навколо серіалу СМТ Інгулець