in

Воювати підуть всі чоловіки: у ВР назвали умову

Мобілізація в Україні відбувається згідно законодавства, і змін до цього закону не передбачається. Тобто система працюватиме так, як і працювала доти.

Однак, якщо країна буде у небезпеці і буде реальна загроза втратити державність, воювати проти Росії підуть всі чоловіки.

Про це в інтерв’ю Новини.LIVE сказав заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

Журналістка видання запитала у депутата, наскільки ймовірно, що держава почне розсилати повістки смсками та електронними листами. На що Чернєв відповів, що наразі мобілізація в Україні відбувається выдповідно до законодавства і жодних змін до нього не передбачається.

«З нашого боку ми робимо те, щоб мобілізація реально працювала, а не корумпувала воєнкомів через ухиляння від неї. Наша задача — зробити так, щоб правила та умови були для всіх, і ми над цим працюємо», — сказав Чернєв.

А от на уточнення, за яких умов на війну підуть всі чоловіки, депутат відповів, що це залежить від тривалості війни і кількості залучених ресурсів з боку РФ.

«В Україні є чотири черги мобілізації. І ось четверта передбачає, що на війну йдуть усі чоловіки. Наразі ми перебуваємо на другій черзі. Але якщо країна буде у небезпеці та буде реальна загроза втратити державність, то підуть усі, як це було 24 лютого. Думаю, це обов’язок кожного чоловіка — захищати власну країну», — уточнив Чернєв.

Водночас станом на сьогодні про такий варіант розвитку подій не йдеться. Україна має ресурс стримувати росіян на сході та півдні держави.

«Намагались здерти 300 баксів» — українські митники вимагали від британського волонтера хабар, щоб той завіз авто для ЗСУ

«Я не служив» — Юрій Горбунов зізнався, чи готовий стати на захист України