in

«Люди йдуть пішки»: Зеленський заявив про дефіцит зброї у ЗСУ на фронті

Президент України Володимир Зеленський розповів про труднощі військових української армії на фронті, через нестачу зброї та техніки.

На прес-конференції Зеленський розповів, що на південному напрямку усе щільно заміновано і ситуація дуже важка із бойовим оснащенням.

«І люди йдуть пішки, дуже часто йдуть пішки, щоб не втратити той дефіцит броньованої техніки. Якби у нас був запас (техніки), то авжеж можна було б ризикувати. Не хочеться ризикувати як людьми, так і технікою. Але це вибір командирів на місцях: перш за все люди (їх потрібно берегти), а вже потім техніка», — зазначив він.

Зеленський розповів про нестачу броньовиків та іншої важливої техніки для ЗСУ, щоб просуватись вперед.

«Я їжджу на фронт, знаю весь дефіцит, коли ти знаєш, що приїде 100 броньовиків для бригади, з них 20 треба ремонтувати. Ти постійно знаходишся у ситуації, коли «трішки неповний комплект». Але ніхто не жаліється, усі борються, усі йдуть вперед. Де є помилки — вони виправляються. Складно? Ми воюємо з Росією, просто всі почали забувати», — наголосив президент.

«Коли нам сказали, що нас за три дні окупують, ми всі боролися, ми знали, що боремося з «другою армією світу». Ми витримали. Зараз? Чесно, ми трохи розслабилися в думках, що ми вже перемогли. Ми не перемогли. Ми перемогли, що їм не вдалося знищити нашу державу. Це факт і важлива перемога нашого народу. Чи це остаточна перемога? Ні, ми повинні деокупувати усю територію, потім повернути усіх наших людей і поставити крапку. Або з таким сусідом може і трикрапку», — додав очільник держави.

Він підкреслив, що міняти НАТО на українські землі — це нечесна розмова, нечесний діалог і провокація.

«Ми не віддамо ні Харків, ні Донбас, ні Дніпро. Хай усі аналітики світу на це навіть не розраховують», — наголосив Зеленський.

«Нікому не прощає свій звіриний терор» — у Зеленського натякнули, хто стоїть за вбивством Пригожина

«Як гора стоїть за своїх» — Олена Шоптенко зізналась, як Зеленський кардинально змінив її життя