in

«Вшанували пам’ять» — дві дівчини влаштували танці на могилі загиблих українських воїнів та «похвалились» вчинком в мережі

Ввечері, 24 серпня, в День Незалежності України, мережею почало ширитися відео, на якому дві дівчини танцюють біля могил загиблих українських воїнів.

Як пізніше повідомила поліція, порушницями виявились дві сестри, які влаштували наругу на Лісовому кладовищі в Києві. Дівчата прийшли навідати могилу рідного батька-бійця 95-ї бригади, який загинув під Ізюмом та зняли свої танці на відео. Ще й малого того — вирішили «похвалитись» шедевром в соціальних мережах. Столична поліція швидко відреагувала на такий ганебний вчинок та менше, ніж за годину затримала їх.

«Як стало відомо, двоє сестер прийшли на Лісове кладовище та вирішили таким чином «вшанувати» пам’ять загиблих захисників України», – зазначили в поліції.

Фото: Поліція Києва / Facebook
Фото: Поліція Києва / Facebook

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом наруги над могилою. Вирішується питання про повідомлення про підозру. Затриманим загрожує від трьох до п’яти років обмеження волі або ув’язнення.

Пізніше правопорушниці опублікували в Інстаграм сторіс свої вибачення.

«Я і моя сестра приносимо вибачення. Ми вшановуємо кожного полеглого за нашу батьківщину. Сьогодні ми навідувалися на могилу свого полеглого батька, що загинув під Ізюмом. На жаль, було не дуже коректно виставляти відео такого характеру, хоча ми не мали на думці очорнити ім’я героїв», – написала одна із сестер.

«Наша поведінка була пов’язана з тим, що ми розуміємо відношення свого  загиблого батька до культури поховання, тому не вбачали нічого поганого, але зараз шкодуємо…» – додала інша.

«В це важко повірити» — на 59 році життя перестало битись серце відомого українського актора

«Задовбали! Досить надсилати мені вінки», – чоловік Валерії Пригожин роздратований, що його плутають із ватажком ПВК