in

«Це жахливий сморід. Я ніколи не казав, що мені подобається» — лідер гурту «Антитіла» відверто зізнався про службу парамедиком на фронті

24 серпня на YouTube-каналі українського блогера Слави Дьоміна вийшло інтерв’ю з фронтменом українського гурту «Антитіла» Тараса Тополі.

Музикант служить у лавах ЗСУ з перших днів повномасштабного вторгнення та знаходився «на нулі». Зараз його підрозділ вивели і співак перебуває в тилу та проходить моральну реабілітацію.

«У мене, на щастя, не було контузії на фізіологічному рівні. Нам прилітало. Було голосно, до дзвону в голові, але це не було так, коли тобі вибуховою хвилею зішмякує мізки, а потім їх розшмякує. Ця вибухова хвиля – вона робить місиво усередині, – розповів Тополя. – Мені психологічно потрібно було відходити».

Тарас розповів, що на фронті його місією було евакуйовувати поранених людей з бойових позиції та разом із колегами надвати першу медичну допомогу. Тополя був парамедиком.

«Це шматки від снарядів, які стирчать у тілах, це відірвані руки, ноги, поранені руки й ноги. Це контузії. Я пригадую, як у людини буквально пелена на очах, він забув як говорити, а не те що там ім’я чи ще щось. Бачили різне. Це не з приємних історія, – додав він. – Там емоції ні до чого. Ти просто маєш виконати свою роботу. Я ніколи не казав, що мені це подобалося. Це жахливий сморід крові, змішаної з порохом, із запахом після вибуху. Не знаю, що там – порох чи сірка, які вибухові речовини. Цей запах – він стоїть і досі».

«Він керує країною, вона – його серцем» — в мережу «злили» вибачення президента України перед дружиною за обійми з іншими

Джерела повідомляють про готовність «Вагнера» іти на Москву: «Впевнені, що візьмемо Кремль за три дні!»