in

«Змінив мікрофон на зброю» — на війні загинув 21-річний співак та учасник талант-шоу «Х-фактор»

28 серпня стало відомо про трагічну загибель на фронті українського співака з Енергодару 21-річного Савелія Федана, який брав участь у дев’ятому сезоні талант-шоу «Х-фактор».

Відомо, що військовослужбовець ще з дитинства підтримував активну громадянську позицію та був учасником в патріотичних заходах рідного міста. Вперше він опинився на передовій разом з волонтерами в 13 років, куди возив гуманітарну допомогу та співав пісні українським захисникам, піднімаючи їх бойовий дух. З початку повномасштабного вторгнення з перших днів взяв до рук зброю та пішов визволяти Батьківщину від російських загарбників.

Про загибель Федана повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

«Ми пам’ятатимемо Савелія таким: талановитим і світлим юнаком з незламним кодексом честі, щирим патріотом України, який завжди вірив у майбутнє своєї країни і, не вагаючись, став на її захист», — сказав Орлов.

У 16 років хлопчина прийшов на «Х-фактор» і виконав свою авторську пісню «Україна», яку написав після чергової поїздки на Донбас.

«Хлопець прожив на світі всього 21 рік… Попереду у нього повинно було бути довге і щасливе життя. Але життя хлопця обірвала війна, його забрали нелюди, які прийшли на нашу землю вбивати і руйнувати. Поділяємо біль втрати і приносимо щирі співчуття родині та близьким», — додав мер.

Гороскоп на 29 серпня: Левам — увага людей, Рибам — криза

«Извини, у меня самолет» — Андрій Хливнюк, який знаходиться на фронті, передав «привіт» для Роми «Звєря»