in ,

Вже не смішно: 5 російських коміків, що були проти війни, але «перевзулися»

Російські гумористи відіграють величезну роль у просуванні в маси кремлівських наративів пропаганди війни та тероризму в Україні. Вони є навіть небезпечнішими за затятих путіністів, адже серед населення країни-терористки гумористичні шоу користуються більшим попитом, аніж політичні телепередачі.

Ці коміки, висміюючи інші країни, насаджують пропаганду глядачам, які не проти посміятися — аби тільки не помічати проблем у власній державі. Деякі артисти спочатку засуджували озброєну агресію РФ проти України, але згодом «перевзулися».

Розглянемо детальніше кому ж саме «криваві» рублі стали дорожчими за совість.

Азамат Мусагалієв

 

Популярний російський ведучий мав багато друзів в Україні та слізно закликав припинити страждання нашого народу — при цьому продовжуючи працювати на провладних телеканалах. Але в 2023 він змінив свою позицію на протилежну. Після відвідин окупованої Донеччини Мусагалієв назвав терористів «захисниками».

Сергій Писаренко та Євген Нікішин

Російські артисти — зірки гумористичного шоу «Дизель Шоу» — спочатку навіть записали відео на підтримку українців. Але згодом вирішили, що заробіток важливіший і поїхали до РФ, аби розважати росіян на круїзному лайнері.

Данило Поперечний

Артист жанру стендап став відомим широкому загалу завдяки своїм жартам, що висміювали путінський режим. Коміка довго вважали опозиціонером та «хорошим росіянином», аж поки його репертуар не доповнився обурливими висміюваннями українських міст, зокрема Ізюму.

Дмитро Шепелєв

Найуспішніший український комедіант, колега Володимира Зеленського по проекту «Розсміши коміка», працюючи одночасно у Москві та Києві та маючи повагу обох сторін, 24 лютого критикував так звану «спецоперацію» — за що мало не був усунутий путіністами від роботи. Втім, зараз це не заважає йому знімати в окупованому Маріуполі передачу про тварин для кремлівського каналу «Росія 1».

Близнюкам — непростий вибір, а Терезам — приємні новини від керівництва: гороскоп на 16 вересня

«Ми бойкотуємо» — «Міс Україна Всесвіт» провела ребрединг через виявлені зв’язки учасниць «Міс Україна» з РФ