in ,

Відсудив за свою честь один рубль: Данило Козловський «провчив» затятих путіністів і засудив війну в Україні

Нещодавно у Росії стався унікальний за своїм змістом інцидент. Відомому російському актору Данилу Козловському вдалося засудити всіх затятих путіністів, що звинувачували його в зраді «Батьківщини» — в особі очільника Федерального проекту з безпеки та боротьби з корупцією Віталія Бородіна. Ба більше, актор зажадав від опонента дивну, але дуже символічну моральну компенсацію — аж цілий один рубль. Однак, навіть після трьох спроб судової тяганини та винесення рішення на користь Козловського — кремлівський чиновник  відмовився платити актору.

Причиною такого «цирку» став допис артиста на особистій сторінці в Instagram від 27 лютого 2022 року, у якому Данило напряму звертався до президента РФ Путіна з проханням «припинити катастрофу». Після того актор практично не вів соцмережі, але звідусіль на нього сипалися звинувачення у зраді, писалися «доноси», а Віталій Бородін взагалі придумав наклеп про еміграцію та заклики «виходити на мітинги». Втомившись від нападок путіністів, Данило Козловський створив «прецедент» — аби провчити пропагандистів. Звісно, актору вдалося довести, що закиди Бородіна — цілковита брехня, але той вже планує оскаржити рішення суду.

Але, на жаль, вчинок Данила не може викликати поваги серед українців — бо заради перемоги в суді Козловському довелося буквально «перевзутися». Він запевнив, що ніколи не схиляв будь-кого до проведення мітингів проти влади, справно платив податки на благо країни-терористки, освідчувався в любові до Росії та дякував глядачам за підтримку — а війну назвав «складними часами».

«Тут, у Росії, мої вчителі, мій театр і, найголовніше, мій глядач, якому я вдячний за свою підтримку та любов. Мені важливо намагатися робити щось хороше, світле та добре. Як би це нині наївно не звучало. Мені не хочеться опускати руки, я не збираюся здаватися, і поки що це можливо, продовжу й надалі працювати у своїй країні«, – видав актор.

Козловський «перевзувся»

Втім, дочка Козловського проживає у США — як і численні російські артисти-«патріоти», він використовує свою країну лише як ресурс заради збагачення себе та своєї сім’ї.

Софія Ротару здивувала своєю реакцією на новий витвір зіркової колеги Тіни Кароль

«Мама не знала, що вагітна» — Інна Мірошниченко розповіла про жінку, яка народила їхнього названого сина Марселя