in

Є рідня серед Зеленських: у доньки путініста Володимира Машкова знайшлася сестра в Україні

Російська акторка Маша Машкова, яка має чітку антивоєнну позицію та відмовилася від кар’єри в кіно через загарбницькі дії своєї країни, приголомшила шанувальників радісною новиною. Вона дізналася, що в неї є далека родичка — молодша сестра Міла Зеленська родом з Харкова. Донедавна українка і росіянка навіть не знали про своїх спільних предків. Проте зараз вони відновили зв’язок і спілкуються кожного дня, про що охоче розповідають у соцмережі Instagram.

Як виявилося, прапрабабусею дівчат була Меланія Зеленська — дружина революціонера Євгенія Зеленського. Міла здогадувалася, що її сестра це акторка Маша Машкова, але не мала тому підтверджень.

«Бабусею Володимира Машкова була Надія Зеленська… На мій подив, в інтернеті я знайшла генеалогічне дерево, де і була вказана Меланія Зеленська, її син Дмитро (мій прадід), її донька Надія (прабабуся Маші) і ще син Олексій Зеленський (талановитий скульптор, до речі, про нього я знала, завжди дуже пишалась). Знаючи позицію Маші стосовно війни, я не роздумуючи вирішила їй написати, бо ця інформація мене шокувала, але я не була впевнена, що вона навіть це побачить. Маша відповіла через 5 хвилин. Були сльози, тряслися руки, мені не вірилося«, – написала Міла Зеленська.

Марія Машкова знайшла молодшу сестру-українку

Маша, у свою чергу, всіляко підтримувала Зеленську — особливо тоді, коли від обстрілів окупантів вибуховою хвилею було пошкоджено дім матері Міли. Сестрі Машкової після повномасштабного вторгнення РФ довелося залишити Україну — вона разом в сином переїхала до Австрії. Тому акторка боялася що, Міла стикнеться з хейтом через появу у неї родички-росіянки.

«Я дуже боялася за неї. Боялася, як ви відреагуєте. Дякую, що розповіді про те, як ви не проти нашої підтримки на відстані, але ненавидите всіх росіян без розбору – чергова пропаганда російської злочинної влади. А тобі, Міло, дякую за сміливість бути першою українкою, яка не побоялася публічно простягнути мені, росіянці, свою руку. Праправнучки революціонера Зеленського близько. Бійтеся г*вножурналісти з Росії«, – поділилася Машкова.

Росіянка хвилювалася, що її сестру розкритикують

У Мережі збереглося небагато подробиць про чоловіка їх прапрабабусі Євгенія Зеленського — відомо тільки, що він був засновником революційно-соціалістичної групи «Свобода», близької за поглядами до есерів, які виступали за повалення царського режиму в Російській імперії на початку 1900-х років. Та проте сестри в жовтні цього року в Молдові представлять книгу і виставу, що були розроблені на основі щоденника прапрабабусі Меланії.

Сестри Машкова та Зеленська презентують книгу та виставу про свою прапрабабусю

До речі, батько Маші Машкової — зірка російського кіно Володимир Машков — неодноразово змушував доньку повернутися із США до Росії та вибачитися перед співгромадянами за «зраду» так, як є затятим путіністом і підтримує війну.

Читайте також: Путініст Машков принизив єдину доньку: «Зневажаю, але не відвертаюся»

На 76 році життя зупинилося битися серце мами співака Кузьми Скрябіна

Для Раків — несподіванка, а Скорпіонам — вибір нового місця роботи: гороскоп на 24 вересня