in

«Ваше «страшно» з моїм не зрівняється!» — росіянка Марія Машкова, зізналась, чому боїться повертатись до Росії та через що їй загрожує в’язниця

Популярна російська актриса Марія Машкова, яка мешкає в США і категорично засуджує агресію рідної країни, зізналася, що боїться повертатися додому, оскільки їй може загрожувати в’язниця.

Дочка затятого путініста Володимира Машкова, зірки серіалу «Ліквідація», активно публікує у себе в соцмережах новини про воєнні злочини окупантів в Україні, а у зв’язку з новим законопроєктом від Держдуми РФ про «дискредитацію та фейки» артистку можуть посадити за всі її висловлювання і дописи на 15 років.

Перевіряти, посадять чи ні, Машкова, як зізналася вона сама, не збирається. Відповідний пост зірка серіалу «Не народись вродливою» розмістила у себе в Instagram.

«Держдума РФ ухвалила в третьому читанні законопроєкт про «дискредитацію та фейки». Особисто мені за всі мої пости та виступи, починаючи з лютого минулого року, може загрожувати 15 років в’язниці, якщо я повернуся до Росії. Мені страшно. Перечитала Солженіцина «Архіпелаг ГУЛАГ». Повертатися та перевіряти, чи посадять, не планую», – поділилася актриса.

На цьому підґрунті вона звернулася до українських підписників. Машкова запевнила, що не намагається тиснути на жалість. Вона розуміє, що українцям страшно перебувати у себе вдома не через ймовірну в’язницю, а через російські ракети, які летять на житлові будинки.

«Ви, шановні українські підписники, як ніхто інший знаєте, що це НЕ фейки. І вас моїм «страшно» ніяк не налякати. Ваше «страшно» з моїм не зрівняється. Я це розумію», – уточнила знаменитість.

Крім того, вона торкнулася теми «Оскара», який пройшов у ніч з 12 на 13 березня в Лос-Анджелесі (США), а точніше перемоги кінострічки «Навальний» у номінації «Найкращий документальний фільм». За словами Машкової, вона розуміє, чому українці зляться через цей інцидент. Ба більше, актриса каже, що й погляди самого Олексія Навального їй не були близькі. А втім, на захист документалки про отруєння путінського опозиціонера, який вважає, що Крим повинен залишатися з Росією, Машкова все ж таки стала.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Masha Mashkova (@masha_mashkova_official)

«Я не прошу нас зрозуміти. Зараз не той момент. Я не прошу нас пробачити. Це, якщо й станеться, то лише через покоління. Я просто вас люблю та обіймаю, українці. І обіймаю кожного друга, який залишився в Росії та не розуміє, як далі жити… Потримала Оскар. Загадала, щоб злочинний режим у Росії розпався. У найкоротший термін. Щойно він розпадеться – війна закінчиться, політв’язні опиняться на волі і ми нарешті побачимо реальні цифри незгодних з політикою Путіна на вулицях. Я в цьому не сумніваюся», – резюмувала Машкова.

«Шукала баланс!» — Ані Лорак, яка замовчує про геноцид українців, розповіла про свого обранця

Настя Каменських, показавши «цікаве» фото з Потапом, дала зрозуміти, чи насправді розлучається пара