in

«Іван Будько» розважав окупантів, а «Юрій Анатолійович» поливає брудом Зеленського: як актори «Сватів» відреагували на війну в Україні

Український серіал «Свати», знятий студією «Квартал 95 спільно з росіянами, дійсно можна назвати культовим проектом. Кумедні історії про сім’ю Ковальових-Будько полюбилися мільйонам шанувальників — жарти від Івана Степановича і Мітяя Буханкіна цитувалися, а Ольгу Миколаївну та Валюху публіка просто обожнювала. Але після початку повномасштабного вторгнення РФ в Ураїну, російські актори, котрі запам’яталися нашій аудиторії завдяки іскрометним ролям, показали свою справжню сутність. А саме — підтримали вбивчу та руйнівну війну, взявшись прославляти окупантів да диктатора Путіна.

Українські актори серіалу, зокрема Софія Стеценко та Анна Кошмал — виконавиці ролей маленької та дорослої Жені відповідно — намагалися донести правду до своїх колег із РФ. Але всі спроби виявилися марними — і тоді артистки засудили путіністів за їхню цинічну позицію. Пригадаємо, що ж говорили російські актори «Сватів» стосовно війни в України.

Федір Добронравов

Федір Добронравов

Актор, який втілив на екрані образ саркастичного дідуся Івана Будька — найулюбленішого персонажа глядачів — назавжди став ворогом для України. Довгий час Добронравов замовчував свою позицію щодо озброєної агресії РФ проти українського народу, але у червні 2022 відвідав госпіталь з пораненими окупантами, де дякував вбивцям за виявлений «героїзм» та розважав їх піснями. Втім така позиція артиста не викликає здивування — адже у 2017 СБУ на три роки заборонила Добронравову в’їзд до України через підтримку анексії Криму.

Тетяна Кравченко

Тетяна Кравченко

Виконавиця ролі Валюхи Будько — Тетяна Кравченко не тільки підтримала Росію, а й зрадила власну Батьківщину — адже акторка народилася в Донецьку. Зараз артистка не тільки завзято розповідає на пропагандистських шоу брехню про «фашистів» в України — вона також поливає брудом колишню колегу, «телевізійну внучку» Анну Кошмал, називаючи її «підлою» та «невдячною».

Людмила Артемʼєва

Людмила Артем’єва

Акторка, котра зіграла роль Ольги Миколаївни, досі не має певної позиції щодо війни в Україні. Так на початку повномасштабного вторгнення вона написала у соцмережах: «Я ніколи не приєднаюся до руху проти війни. Покличте мене, коли з’явиться рух за мир». Але цими суперечливими заявами все і закінчилося — згодом Артем’єва обрала шлях ігнорування кровопролитної війни.

Анатолій Васильєв

Анатолій Васильєв

Актор залишив проект, зігравши діда Юру протягом чотирьох сезонів. Ще у 2018 році Васильев втрапив у гучний скандал та був занесений до бази «Миротворець» через незаконне відвідування анексованого Криму задля проведення гастролей. Коментуючи цей випадок, він зухвало назвав півострів «російським»- а згодом у висловлюваннях артиста почали з’являтися цілком пропагандистські наративи. «Коли Україні почали «допомагати» західні люди, туди пішли інші гроші, за допомогою яких розпочали тотальну обробку населення та виховання ненависті до Росії», — заявив одного разу Васильєв. Хоч актор безпосередньо не коментував факт повномасштабного вторгнення, але його позиція цілком очевидна — адже він поширює фейки кремлівської пропаганди про Україну та підлі наклепи на своїх колег, зокрема колишнього продюсера «Сватів» і нинішнього президента України — Володимира Зеленського.

Микола Добринін

Позиція актора, який запам’ятався широкому загалу як Мітяй Буханкін, достеменно не відома — він не веде соцмережі, тож знайти будь-яку інформацію з приводу цього питання неможливо. Але варто зазначити, що у 2014 році Добринін тепло відгукувався про Україну та розповідав, що тут народився його брат. Більше того — у 2009 році артист купив в нашій країни земельну ділянку та збирався збудувати будинок. Та про те чи є у Добриніна нерухомість в Україні також невідомо.

Читайте також: Такою ще не бачили! Женя зі «Сватів» Анна Кошмал вразила новою фотосесією

Помер легендарний актор Майкл Гембон, який відомий за роллю Альбуса Дамблдора у фільмах про «Гаррі Поттера»

«А Мерседес ви не хочете повторити?» — Артур Смольянінов, який засудив війну в Україні, накинувся на Путіна