in ,

«Від Бориса Апрєля до Zi Faamelu»: як зараз виглядає та куди втікла з України трансгендерна співачка

У далекому 2008 році завдяки популярному тоді проекту Нового каналу «Фабрика зірок-2» в шоубізнесовому просторі з’явилася нова зірка — епатажний співак, відомий широкому загалу як Борис Апрєль.

17-річний хлопець зумів здобути прихильність української публіки, та проте після цього надовго зник з радарів. Згодом, Борис, справжнє прізвище якого Круглов, вирішив повернутися — але у зовсім іншому амплуа. Він зробив камінг-аут, визнавши себе трансгендерною жінкою під новим псевдонімом Анна Ейпріл. Як саме змінилася та де зараз зірка, яку вже тепер звуть Zi Faamelu — розповідаємо в нашому матеріалі.

Творчий шлях такої незвичайної особистості розпочався саме з шоу «Фабрика зірок-2». Разом іншими учасниками, а нині відомими українськими артистами — Максом Барських, Володимиром Дантесом, Світланою Тарабаровою — хлопець підкорив українських глядачів, ставши фаворитом публіки. Після шоу Апрєль активно гастролював, записував власні пісні та отримував музичні нагороди.

А у 2010 році разом з найяскравішими учасниками всіх сезонів  він виступив в заключній части проекту «Фабрика.Суперфінал». Саме тоді навколо епатажного артиста дедалі частіше почали спалахувати скандали — адже, на жаль, любов фанатів не захистила його від цькування з боку учасників, наставників та ведучих.

Найвідоміший тоді скандал у Бориса Апрєля трапився з телеведучим Андрієм Доманським.  Ведучий зауважив про різку зміну іміджу артиста — адже за часів «Фабрики зірок-2» співак мав довге біляве волосся та віддавав перевагу епатажним костюмам. На фінальний ж частину шоу Апрєль з’явився з коротким чорним волоссям та у стриманому вбранні.

У відповідь ведучому Борис заявив: «Андрію, дякую за все лайно, яке ви вилили на мене на цьому проекті». Втім Доманський їдко відмітив, що, мовляв, це лайно пішло артисту на користь, судячи з його нового образу.  Після цього артист мовчки залишив знімальний майданчик, а ведучий навздогін «пожартував», що Апрєлю необхідна допомога психіатра.

Через такі жорстокі цькування хлопець все ж таки потрапив до лікарні — діагнозом стала «нервова анорексія». Після цього він надовго зник з шоубізнесового простору — згодом виявилося, що з Борисом Апрєлєм покінчено назавжди. Колишній «фабрикант» став трансгендерною жінкою на ім’я Анна Ейпріл.

Грандіозне повернення на музичну сцену знову сталося аж у 2018 році. Тоді трансгендерна дівчина прийшла на шоу «Голос країни-8» вже з новим ім’ям — Зіанджа. «Я зникла, бо моя нервова система не справлялася з критикою. Я не співала 10 років. Це дуже довго. Я дуже сумувала за глядачами», – розповіла тоді на сліпих прослуховуваннях виконавиця. Виконавши пісню Smashed into you Бейонсе, їй вдалося розвернути усі чотири суддівські крісла. Але після закічення свого шляху на проекті, артистка вкотре зникла — незважаючи на пропозиції нових виступів та численні запрошення на інтерв’ю.

У 2020 році знову змінила псевдонім та стиль свого образу. Від тепер її сценічне ім’я — Zi Faamelu, нова зачіска співачки це світла коротка стрижка замість рудого волосся, а замість сексуальних нарядів — скромні, але стильні аутфіти. Артистка досі шукає себе та свій стиль, але нагадує про себе зовсім не новими реалізами або кліпами, а тільки скандалами.

Zi Faamelu

Найостанніший з них відбувся відносно нещодавно, коли з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну Zi Faamelu намагалася виїхати за кордон. Це стало неможливим — адже за документами вона все ще чоловік, а чоловікам за законом заборонено залишати країну у воєнний час.

Zi Faamelu не могла виїхати з України, адже за документами вона — чоловік

Знаменитість, знаходячись на кордоні, коментувала: «Я намагаюся зробити щось, щоб мені допомогли і витягли звідси. Мені тут загрожує небезпека! Мене називають тут «Боречка». «Боречка, що ти сюди прийшов? Ми зараз тебе повертаємо назад». Я не знаю, що робити. Мені терміново потрібна допомога, тому що тут усі налаштовані трансфобно та гомофобно».

Zi Faamelu після початку повномасштабної війни переїхала до Німеччини
Та проте незабаром зірка зізналася, що її все ж вдалося залишити Україну. Але для цього довелося застосувати «альтернативний шлях» — Zi Faamelu перепливла Дунай, за її словами, ледь не потонувши при цьому, та опинилася у Румунії. Згодом вона поїхала до Німеччини, де отримала статус біженки.

Читайте також: «Попросив маму послати його на*уй!» — Каля Серга вперше розповів про брата, який воює у складі армії окупантів

Грозить «до семи років за ґратами»: Анастасія Волочкова «потрапляє під статтю про дискредитацію армії РФ»

«Що то за г*мно?» — український військовий висміяв блогерку Вербу за її хайп на допомозі для ЗСУ