in

Гітариста групи O. Torvald поранили на війні: колектив провів благодійний аукціон аби зібрати кошти на лікування

Гітарист відомої української групи O. Torvald — Денис Мізюк, який з перших днів повномасштабного вторгнення вступив у лави ЗСУ, отримав серйозне поранення на фронті під час виконання бойового наказу та знаходиться у критичному стані.

Його колектив, аби підтримати колегу, прийняв рішення виставити на аукціон гітару Дениса, а виручені кошти віддати на його лікування та реабілітацію. Під час останнього концерту гурту, інструмент знайшов нового власника, а друзі Мізюка отримали за це 150 тисяч гривень. Однак під час аукціону трапився момент, який змусив глядачів плакати. Цією зворушливою історією поділився в Інстаграм лідер гурту Женя Галич, який також захищає Україну від російських загарбників.

«Колишній гітарист гурту теж був у лавах ЗСУ, але зараз у критичному стані. Та потребує лікування, і грошей на це. Хлопці виставили його гітару на аукціон серед концерту. Ціна стартувала від 100000. На гітару зробив ставку чоловік, за 105000 перебив хлопець. Той самий чоловік підвищує до 120000. Ведучий каже, що на цій гітарі мають продовжувати грати. Бо її робили для O.Torvald під Євробачення – в його памʼять вона має звучати. Хлопець каже, що він грає, хоч і немає частково пальців на руці. Але ставку зробити більше не може. Чоловік підвищує ставку до 150000, та забирає її. Виходить на сцену, кличе хлопця який зробив меншу ставку, та дарує гітару йому. Щоб він на ній грав». — написав Галич зі слів відвідувачки їхнього концерту

Фанатка додала, що цей хлопчина немає власних коштів на музичний інструмент, але готовий був взяти позику, аби допомогти своєму кумиру.

«Після концерту біля мене опинився той самий хлопець, якому подарували гітару. Він каже другу, що не мав грошей на неї, лише 5000, але знав, у кого може позичити 100 000. Він просто хотів допомогти з лікуванням гітаристу O.Torvald, і щоб ця гітара грала. Той момент, коли щирість наміру та бажання, може подарувати тобі значно більше», — зізналася дівчина.

«У Пітері «під прикриттям» чи що?» — режисерка-утікачка Оксана Байрак знімає у РФ серіал, приховуючи своє справжнє ім’я

«А де ж чорний квадрат?» — росіяни зловтішаються над Галкіним та Пугачовою, які не виходять на зв’язок в Ізраїлі