in

Як отруїли дружину Буданова і на якому етапі проходить лікування: експерт назвав подробиці обставин

Політичний експерт Сергій Гайдай у спілкуванні із журналістами розповів про подробиці отруєння дружини голови ГУР Кирила Буданова.

Гайдай назвав спосіб отруєння найбільш характерним способом фізичного знищення опонентів як для радянських спецслужб, так і для їх правонаступників — ФСБ РФ. «Саме отруєння і отрути — це основна, якщо можна так назвати, «фішка» ще радянських спецслужб, починаючи ще з часів створення Радянського Союзу. Це відомі справи останніх часів — і Скрипалів, отруєних в Британії, і є версія про отруєння Ющенка під час виборчої кампанії, і їхніх опозиціонерів», — вважає експерт.

Політтехнолог розповів, що на даний момент основною версією потрапляння отрути в організм Маріанни Буданової є отрута в їжі. За інформацією з джерел у розвідці, крім дружини Кирила Буданова, ознаки отруєння виявили у ще декількох співробітників ГУР. «Оскільки дружина Буданова невеличка з маленькою вагою, проявилося у неї швидше. А так отруєння підтвердилося ще у кількох співробітників: вони просто велетенські трохи, нічого за собою не помічали, зараз теж лікуються», — йдеться у повідомленні «Української правди».

Кирило Буданов із Дружиною Маріанною Фото: ELLE.UA

Якщо говорити про мотиви замаху на убивство 30-річної Маріанни Буданової, яка останнім часом займалася в основному лише волонтерською діяльністю, то, скоріше всього, таким чином росіяни намагалися порушити роботу ГУР. Так вважає військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

«Якби ця бойова задача, цей теракт, отруєння досягло б своєї мети, то на деякий час пан Буданов був би морально та психологічно пригнічений, скажімо так. Це дійсно вплинуло б на роботу розвідки, тобто сенс у такій спецоперації був би», — зазначив Коваленко.

Наразі завершується курс лікування пацієнтки, далі — контроль лікарів і реабілітація. Ведеться розслідування з приводу імовірної спроби вбивства дружини начальника ГУР МО України.

Читайте також: Буданов визнав, що помилявся, і назвав нову дату закінчення війни (ВІДЕО)

В окулярах і з бородою — постарівший Винник показався на зустрічі з волонтерами у Німеччині

Регулярно зраджував, причому вона знала його коханок в лице: шокуючі причини розлучення життя Потапа і Каменських