in

«Мають знати своє місце!» — журналістка Емма Антонюк відреагувала на позов Іво Бобула на неї до суду

Відомий український співак Іво Бобул розповів, що подав до суду на блогерку Емму Антонюк через два місяці після скандального інтерв’ю, в якому музикант відзначився абсурдними сексистськими висловлюваннями. Зокрема, артист звинуватив жінок у меркантильності та непорядності, а коли інтерв’юєрка почала сперечатися – встав і пішов. Антонюк прокоментувала рішення Бобула позиватися проти неї.

Проте є одне «але»: Бобул не контактував із журналісткою щодо суду, тобто про його наміри Антонюк дізналася з нещодавнього інтерв’ю для «ЖВЛ». Сама ж Емма вкотре пояснила підписникам у Instagram, чому вважає виконавця сексистом.

«Ранок почався з повідомлень від близьких, підписниць та медіа з запитаннями про заяву Іво Бобула про суд. Ось що я відповідаю. Пан Іво не контактував зі мною. Я не отримувала жодних матеріалів щодо судового позову. Зважаючи на відсутність будь-якої додаткової інформації, мені поки нема чого прокоментувати додатково«, – повідомила блогерка.

Як відомо, головною причиною того, що Бобул нібито подав до суду на Антонюк, стала сама публікація інтерв’ю. Артист запевняє, що не давав згоди і навіть забороняв журналістці розміщувати матеріал із ним в інтернеті.

Антонюк на це відповідає, що подібних прохань з боку Бобула не надходило.

Блогерка вирішила ще раз привернути увагу громадськості до теми дискримінації та стереотипізації жінок, яка, за фактом, і породила гучний скандал, який досі не вщухає у мережі.

«З жінками так не можна! Гендерні стереотипи та дискримінаційні уявлення щодо жінок мають реальні суспільні наслідки. Впродовж 2022 року до органів поліції та соціального захисту надійшло чверть мільйона звернень щодо домашнього насильства. Щороку від домашнього насильства гинуть 600 українських жінок. Загалом, за інформацією ПРООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає близько 2 мільйонів осіб. Статистика каже, що понад 80% – це насильство чоловіків щодо жінок. Протидія насиллю та дискримінації починається з боротьби зі стереотипами та уявленнями, що їх виправдовують» – пояснила Антонюк.

Підписники Емми підтримали її позицію. У коментарях користувачі висловлювали свою думку щодо скандальних слів Бобула, а також його намірів позиватися до суду.

«Вони мають знати своє місце! Якщо він продовжує свою публічну діяльність, то має розуміти, що сучасне суспільство такі думки не толерує. Йому треба або мовчати, залишаючись при своїх думках, або змінювати їх. Ви наш голос», «Еммо, повністю на вашій стороні. Тим більше, тема домашнього насилля мені близька і особисто», «Гендерна нерівність – це біль сьогоднішнього українського суспільства. Тому Бобул і не заспокоюється. Якби тема гендерної рівності була пройденою і вивченою нами, то Бобул і рота б не відкрив. Він активізувався, отже розраховує на підтримку суспільства, на толерування насилля над жінками. Але він не вгадав. І він програє. З такими наративами йому трохи північніше від нас», «Пан Іво хоче встигнути на останній потяг «скандальної слави», адже, ще живе за постулатом «будь-яка слава – слава», «Прикро, що він досі не зрозумів у чому не правий», «Еммо, якщо треба буде зібрати під судом іменний мітинг, то «всі бешені фемки» з вами», – залишають коментатори.

Нагадаємо, ще в лютому цього року навколо інтерв’ю Іво Бобула спалахнув скандал. Він видав кілька абсурдних сексистських заяв про те, що сучасні жінки «меркантильні», а «хороші дівчатка мають сидіти вдома». Коли Емма Антонюк спробувала довести неправоту артиста, той покинув студію.

«Ми кохаємо одне одного» — Ірина Білик розсекретила в яких відносинах перебуває з Дмитром Коляденком

«Намагаються підняти свої рейтинги!» — Ксенія Міина різко відповіла на звинувачення в свою адресу за кадри з ППО