in

Святослав Вакарчук виконав гімн України на церемонії нагородження захисників України в честь річниці повномасштабної війни

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук виконав гімн України на церемонії нагородження захисників, волонтерів і родичів загиблих бійців ЗСУ в роковини початку повномасштабної війни.

24 лютого, через рік після початку страшної трагедії для України, президент Володимир Зеленський нагородив волонтерів та воїнів, які ціною власного життя наближають нашу перемогу.

Вакарчук відкрив урочистий захід потужним виконанням гімну. У своєму Facebook музикант написав, що для нього це була найвища честь. Співак також додав, що час спогадів про війну ще настане, а поки потрібно продовжувати боротися з ворогом.

«Сьогодні річниця повномаштабної агресії росії проти нашої держави. Буде багато спогадів про цей складний рік. Є речі, про які згадуєш постійно, є такі, про які б не згадувати більше ніколи. Але я вважаю, що час спогадів ще прийде. А сьогодні важливо сконцентруватися на діях, що ведуть до перемоги! Для мене найвища честь саме сьогодні бути поруч із воїнами, які захищають нас, та розпочати цей день гімном нашої держави під час нагородження президентом наших захисників, родичів полеглих воїнів, волонтерів. Слава Україні», — написав Вакарчук.

Після церемонії музикант мав змогу особисто поспілкуватися з нашими захисниками та зробити декілька спільних світлин на пам’ять. Відео з церемонії опублікували на офіційній сторінці Офісу президента у Facebook.

«Я чужа в кожному місці цієї планети» — Маша Єфросиніна поділилась таємничими секретами свого життя за кордоном під час війни

«Ми з тобою, Україна!» — учасник легендарної шведської четвірки ABBA Б’єрн Ульвеус та зірка серіалу «Вікінги» Кетрін Винник підтримали українців в роковини війни