in

Президент України зізнався, чому не задоволений, що Євробачення відбувається у Великій Британії

Президент України Володимир Зеленський зізнався, що був не в захваті від ідеї провести Євробачення-2023 в Великій Британії. Очільник незалежної держави звʼязувався з людьми, які обирали локацію, щоб переконати їх провести конкурс в країні, яка б межувала з Україною, але домовитися їм не вдалося.

Володимир Зеленський хотів, щоб українці мали змогу поїхати на шоу, адже цьогорічне Євробачення відбудеться саме від імені України. Про це він розповів у новому інтервʼю BBC .

Президент України розпочав з того, що насамперед його хвилює та засмучує геноцид українців, тож перемога у війні для гаранта – пріорітет. Утім, питанням місцепроведення Євробачення він також займався.

«Я дуже поважаю Британію: її громадян і прекрасну державу. Від початку моя думка була, якщо ми не зможемо приймати Євробачення, воно повинно відбутися в якійсь із держав, яка має з нами спільні кордони, як Словаччина або Польща, або ще якась держава, куди наші люди могли б поїхати, де це було б дуже близько», – поділився Володимир Зеленський.

Він пояснив, що, наприклад, у Польщі зараз знайшли прихисток мільйони українців, які з задоволенням подивилися б шоу наживо.

«Хотілося б залишити відчуття того, що життя продовжується. Тому що ми боремося саме за найголовніше: за людей і за життя. Я зв’язувався з людьми з Євробачення, які ухвалюють рішення. У них інший погляд на це. Але головне, що конкурс відбувається», – додав президент.

Представник Румунії прокричав зі сцени Євробачення антивоєнний заклик

«Вплинуло, всплинуло» — співак Віталій Козловський зізнався, що його мама має «неоднозначну» позицію щодо війни в Україні