in

Все сходиться: стало відомо, як і де отримав спецперепустку український співак Віктор Павлік

Журналісти ВВС поспілкувалися із джерелами у КМДА та Київській міській військовій адміністрації (КМВА), а також із військовими, щоб з’ясувати, яким чином артист Віктор Павлик міг отримати спецперепустку, через яку він потрапив у гучний скандал.

Нагадаємо, дружина співака Віктора Павлика на своїй сторінці в соцмережі виклала допис, який збурив шанувальників артиста. Катерина Репяхова показала відео, як мчить з чоловіком по Південному мосту у Києві. У Києві закрили Південний міст з літа минулого  року. Рух цією ділянкою дозволено лише для спецтранспорту, громадського та транзитного вантажного транспорту, а також для автівок зі спецперепустками. Їх видає Київська міська військова адміністрація. Яким чином отримав документ Віктор Павлик – питання.

На перепустці, яку співак показав на скандальному відео, видно герби міста Києва та Нацгвардії. КМДА і КМВА у коментарі ВВС пояснили, що видачею таких спецперепусток займається в першу чергу військова комендатура.

Джерела видання у київській владі розповіли, що на кожне місто і область під розпис керівників видається конкретна кількість перепусток. За словами співрозмовника BBC, Віктор Павлік отримав перепустку від області (за нею закріплений номер перепустки), можливо, задіявши свої особисті зв’язки.

Керівництво міста розподіляє видані та завірені військовими перепустки між силовими структурами, держустановами та підприємствами. Але такі спецперепустки не є іменними. Їх видають на транспортний засіб, за яким закріплена обмежена кількість водіїв.

Номер перепустки Віктора Павліка, за інформацією співрозмовника видання ВВС, збігається із серією перепусток, виданих одному з благодійних фондів. Як цей документ потрапив до співака – це питання, яке зараз з’ясовують поліцейські.

«Не змінюється з роками!» — Софія Ротару в вишиванці поспілкувалась з українцями

«За лаштунками хапає мене» — акторка «Жіночого Кварталу» Валерія Товстолєс зізналась, як Потап допоміг їй побороти власні комплекси