in

Лукашенко різко звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС і розкланявся Росії

Самозваний президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну в тому, що це Київ, мовляв, «підірвав Каховську ГЕС», щоб «приховати наслідки триденного контрнаступу». При цьому Лукашенко зізнався, що його республіка є пособником агресора Росії у розв’язаній проти України війні.

Як повідомляють пропагандисти Белта, Лукашенко в пропагандистській манері вибухнув звинуваченням на адресу України в підриві Каховської гідроелектростанції. Жодних доказів директор Білорусі не навів.

«Ви, напевно, здогадуєтеся, хто підірвав Каховську ГЕС. Кажуть, на злодії й шапка горить. Хто першим про це закричав? Зрозуміло, що українській стороні потрібно було приховати три дні «контрнаступу», де майже дві сотні бронемашин були знищені і понад дві тисячі людей загинули», — сказав він.

Про те, звідки глава РБ знає про нібито «початок контрнаступу», він нічого не сказав.

Також білоруський керівник сказав, що Мінськ підтримує Москву і є співагресором у війні РФ проти України.

«Повинен прямо сказати, оскільки ми з Росією на одній стороні: нас записали в співагресори. Повинен сказати, що «співагресори» з третього дня конфлікту — а може, і з першого — запропонували мирний процес», — підкреслив Олександр Лукашенко.

«Мовний срач» у розпалі: Арестович закликав «лікувати» противників творчості Цоя

Анджеліна Джолі кардинально змінила колір волосся і приголомшила недбалим виглядом