in

Зрадник із Миколаєва навів російську ракету на будинок рідної сестри: просив «зрозуміти та пробачити»

У Миколаєві затримали 45-річного чоловіка, який наводив російські ракети на місто. Він передав окупантам дані про будинок своєї рідної сестри, з якою конфліктував, заявивши, що там — військові. За це його взяли під варту без можливості внесення застави.

Про це повідомляє Центральний районний суд міста Миколаєва.

На суді чоловік просив відпустити його додому, заявивши, що його потрібно «зрозуміти та пробачити». Слідство встановило, що в лютому 2023 року зрадник почав спілкуватися з представниками російської окупаційної армії, надсилаючи їм координати критичної інфраструктури та місця дислокації ЗСУ.

Він передав окупантам координати житлового будинку, в якому проживала його рідна сестра, закликаючи завдати туди ракетного удару. На суді колаборант заявив, що у нього був конфлікт із сестрою, а ці дані він передав нібито «випадково». Свої дії він називав також «жартом».

Суддя обрала йому запобіжний захід — тримання під вартою без можливості внесення застави. Підозрюваному інкримінують ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України.

“Сказала кілька днів промивати носика”: в Черкасах від ангіни померла 2-річна дівчинка, мама звинувачує лікарів

«Сором і ганьба» — Співачка Б’янка заявилася на концерт з голим задом