in

«Лесбійське весілля» — у Харкові побралися військова та активістка

25 серпня в Харкові в рамках пʼятого KharkivPride, який проходить у місті з 23 серпня до 2 вересня, зіграли «весілля» капітан штабу бригади Аліна Шевченко та активістка з захисту прав жінок Станіслава Петлиця.

Учасниці цього дійства справжня пара, але поки що офіційно свої стосунки узаконити не мають права. Адже в Україні не прийнятий закон про шлюбну рівність. Як відомо Аліна і Станіслава у відносинах з початку зими 2022 року, а пропозицію зробили одна одній у квітні цього року. Такий перфоманс закоханні наважились зробити задля того, щоб привернути увагу до проблеми відсутності шлюбної рівності.

Шлюбна церемонія зі всіма урочистими діям пройшла біля будівлі РАЦСу та вул. Сумській, де наречених обсипали пшеницею, рисом, гречкою, цукерками та монетами, а потім пара прогулялась містом. На знак міцності стосунків молоді прикріпили замок.

Аліна Шевченко — військова, капітан та офіцер штабу бригади. В 2015 році її мобілізували, а згодом вона підписала контракт. Перед колективом вона не приховує своєї сексуальної орієнтації та про заручини з партнеркою.

Станіслава Петлиця — харківська активістка, яка виступає за захист прав жінок та ЛГБТК+ людей. Вже багато років є частиною харківського жіночого об’єднання «Сфера» та входить до команди ХарківПрайду.

Гороскоп на 30 серпня: Овнам — круті зміни, Дівам — багато грошей

«Мені боляче, відпусти!» – поліцейський у Дніпрі застрелив чоловіка на очах у дружини і дітей (ВІДЕО)