in

«Трагічно загинув під Сєвєродонецьком» — Netflix раптово сповістив про «смерть» поета-воїна ЗСУ Павла Вишебабу

Військовослужбовець ЗСУ та поет Павло Вишебаба, який став відомий на всю країну завдяки власноруч написаній поезії, раптово «загинув під Сєвєродонецьком».

Таку новину розповсюдили автори польського документального серіалу  Matki Wojny («Матері війни») у п’ятій серії першого сезону. Прем’єра фільму відбулась на популярній стрімінговій платформі Netflix 24 серпня цього року, де показали фото з Вишебабою, розповідаючи про його творчість, сім’ю та пройдений шлях на фронті. А в кінці розповіді оголосили про трагічну гибель бійця. На свою «героїчну смерть» звернув і сам бієць, написавши на цю тему пост в соціальних мережах.

Після перегляду кінострічки прихильники захисника-поета відразу ж почали писати для Павла, цікавившись запитанням про його життя та обставини на фронті. Вишебаба усім відписав та повідомив, що з ним усе гаразд.

Розпочавши розслідування щодо власної «смерті», бієць ЗСУ дізнався, що фільм був готовий ще у серпні 2022 року, але про трагічний кінець з його участю ніхто не узгодив з ним.

«Я можу зрозуміти – вони думали що я вже тойво. Чому – не знаю. Кінцівка серіалу дійсно вийшла драматичною, але є нюанс. Я продовжую служити – незмінно в 68 бригаді – і хотів би, щоб не лякали моїх друзів і читачів, принаймні марно. Так що якщо у вас є час, натхнення й виходи на творців серіалу Matki Wojny або Netflix – напишіть їм, будь ласка, про цю помилку», – звернувся до підписників Павло.

Ворожий гелікоптер Ка-52 на борту якого знаходились російські окупанти, впав в Азовське море

Юрій Кот: Як син вчительки української мови став поплічником Кремля