in

«Я росіянин, але…» — музикант Сергій Бабкін на тлі скандалу співпраці з росіянами, заговорив про своє етнічне походження

Український музикант Сергій Бабкін, який нещодавно потрапив у гучний скандал через співпрацю з росіянами, заговорив про своє російське коріння.

Автор пісень зізнався, що хоть він і народився в Харкові, але батьки, дідусі та бабусі — усі виходці з країни-агресорки. Звичайно ж, що переважала у його вихованні та навчанні мова країни-агресорки. Як він розповів, що на той час у 70-80-і роки не лише спілкувались цією мовою, а й сама література була написана російською. Однак,у юнацькому віці, коли співак відкрив у собі захоплення музикою, перевагу надав для української мови, яка відрізнялась своїм звучанням та пластичністю. Вже в перший альбом групи 5’nizza увійшла українська пісня «Я не той».

«Останні 5-6 років я пишу майже виключно українською. Зі ЗМІ, в соціальних мережах, з командою, на концертах, на будь-яких публічних заходах я спілкуюся виключно українською. Все більше спілкуюся українською в побуті, з друзями та родиною. З кожним місяцем українська стає мені ріднішою. Адже я відчуваю себе українцем не за етнічним походженням, а за свідомим цивілізаційним вибором, за світоглядом», — написав Сергій в Instagram.

Бабкін зізнався, що хоть в його родині переважає російське коріння, але відчуває він себе частиною української нції.

«Нехай я говорю недосконало, нехай вокабуляр у мене не такий багатий, але я буду говорити і співати українською, тому що це моє. Саме тому на питання «Яка у тебе рідна мова?» сьогодні я відповідаю — українська», — додав артист.

Трималися за руки з росіянкою: 36-українка з Херсону, яка перемогла на «Місіс світу — 2023» в Маямі, потрапила в гучний скандал

«Впевнена, що це станеться» — Лайма Вайкуле, зазначила, що війна на території РФ — це питання часу