in

«Музика знову внє палітікі?»: Івана Дорна влучно поставили на місце після анонсу російськомовного альбому

Днями відомий український музикант Іван Дорн анонсував вихід свого нового альбому Dorndom. Однак є нюанс — усі треки з цього альбому повністю російськомовні. Пісні були написані ще до початку повномасштабного вторгнення, співак планував влаштувати прем’єру у травні 2022 року. Проте тоді артист відмовився від релізу цих пісень, додавши, що не не буде випускати треки російською мовою. Але схоже, Іван Дорн відмовився від патріотичної позиції — аби не втратити російську аудиторію.

Так музикант у своєму Telegram-каналі опублікував відео, у якому зазначив, що альбом вже на стадії зведення. Дорн запевнив, що платівка буде такою, як і планувалося ще два роки тому — тобто, він не перезаписував її і не перекладав тексти пісень українською. «Скоро будет» — промовив артист російською мовою на відео.

Більше того — артист розмістив посилання на російське медіа, де було оголошено про вихід його нового альбому. Все це викликало не аби яке невдоволення серед українців та підозри в тому, що Дорн бажає працювати і для російського слухача — як це було до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Російське медіа анонсувало вихід нового альбому Дорна

Втім, інтернет-користувачі не забарилися відреагувати на таку новину від музиканта. Особливо влучним став коментар української блогерки Надії Потоцької. На особистій сторінці в Instagram Надія опублікувала допис, у якому написала про ворожий ракетний удар на Київ, котрий стався 13 грудня вночі. Зокрема, блогерка зазначила, що війна має не тільки фізичний характер — вона також триває на дипломатичному та культурному фронтах. А отже, такі ниці вчинки як випуск російськомовного альбому українським артистом, роблять цю війну нескінченною.

«І ось на рівні з новинами про посічені тіла людей, читаю, як Іван Дорн готує до випуску свій російськомовний альбом. Бо шо? Музика знову внє палітікі? І він його випустить, альбом посяде перші чарти, стане рейтинговим. І це вкотре легалізує російську мову і російське. Але найгірше, це буде приклад іншим виконавцям «всьо ок, можна переставати грати в гру. Російську знову пропускають». І так ми підемо в чергове коло повернення російської мови, російської культури, а потім – єдиного простору. А потім знову зайдемо на ще одне коло війни, якщо в цьому виживемо, звичайно«, — висловилася Потоцька.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Nadiika Pototska (@nadiika.pototska)

Також Надія доволі емоційно звернулася і до самого артиста. «На фото – одні з наслідків нічної атаки. Посічене тіло дитини не пощу, але уявити можемо. Так от, Іван Дорн, це – і твоя провина. Але виявилось мало. Тобі ок з цим спати і писати новий альбом російською? Легалізувати її? Знаючи англійську, маючи мільйон можливостей?«, — додала блогерка.

Читайте також: «Разом ідемо до перемоги!» — Потап після «продуктивного часу» в Дубаї, відправився в сонячну Іспанію

Першу сім’ю розвалила теща, друга жінка загуляла, з третьою не зійшлися характерами — Іво Бобул вперше зізнався, що йому не треба було одружуватися

«Ця людина вмерла для мене назавжди»: Іво Бобул розкрив деталі конфлікту з Василем Вірастюком