in ,

«Нерозділене кохання створило Вєрку Сердючку»: Андрій Данилко святкує 50-річний ювілей

Сьогодні своє 50-річчя святкує відома українська зірка Андрій Данилко. Він став популярним в Україні та далеко за її межами завдяки запальному образу Вєрки Сердючки, який артист втілює на сцені. Зараз Андрій має багатомільйонну армію фанатів та безмежну любов публіки — але так було не завжди.

Данилко ріс у малозабезпеченій родині — його батько помер від раку легень, коли Андрію було лише сім, то ж хлопця та його сестру Галю виховувала мати, і аби прогодувати дітей працювала на роботі по 2-3 зміни поспіль. Зірка згадує, що до творчості його підштовхнуло нерозділене шкільне кохання — дівчинка по імені Аня Сердюк, з якою він сидів за однією партою.

Вже тоді хлопець був знаменитістю у своїй школі — Андрій займався музикою, ходив в театральний гурток, грав у КВК, де став капітаном команди. І хоча йому так і не вдалося здобути прихильність однокласниці, одного разу Данилко заявив, що прославить її ім’я на весь світ. Аня не сприйняла слова юнака серйозно — але коли багато років потому пісні Сердючки( майже тезки Сердюк) стали хітами в Україні, Європі і Америці, вона зрозуміла, що Андрій тоді не жартував і виконав свою обіцянку.

Андрій Данилко з однокласницею Анею Сердюк

З сім’єю в Данилка були складні стосунки. Мати Андрія багато працювала і майже не займалася вихованням сина, а із сестрою занадто велика різниця у віці (10 років), яка заважала їм в дитинстві зблизитися. Близькі не вірили, що хлопець досягне успіху, ба більше — соромились того, що задля виступів він перевдягався в жінку.

Але, коли саме завдяки накладним грудям та яскравим сукням в Андрія почали з’являтися перші гонорари — родина змінила своє ставлення. Втім шоумен завжди намагався допомогти своїй сім’ї, коли вже став зіркою. У 2021 році стало відомо про смерть мами зірки — хоча це сталося значно раніше, адже цей факт Данилко ретельно приховував від ЗМІ та фанатів.

Мама і сестра соромилися Андрія Данилко, коли той виступав у жіночих образах

Остаточно Андрій усвідомив, що пов’яже життя зі сценою, після вступу у Полтавське профтехучилище. Він багато виступав як гуморист — і в 1993 вперше з’явився на фестивалі гумору в Одесі в образі Вєрки Сердючки. Пряма, самоіронічна, саркастична, впевнена в собі, безсоромна, але чарівна героїня посіла друге місце. Втім образ Данилко так сподобався публіці, що наступного року він все ж виборов Гран-прі цього конкурсу. Після цього кількість його виступів, особливо на телебаченні, збільшується, а в 1997 році на екрани виходить легендарне «СВ-шоу» — в якому харизматична провідниця Вєрка спілкується з відомими на той час артистами.

Згодом Андрій Данилко випускає власні пісні, які миттю стають хітами — жодне свято в Україні не обходилося без «гоп,гоп,гоп, чіда, гоп, а я співаю». На новий рік зірка з’являється у мюзиклах, де грає ексцентричних та смішних панянок — таких самих як і Вєрка.

Та проте справжня шалена слава до Андрія Данилко приходить у 2007 році після Євробачення — Сердючка посіла друге місце, ставши справжнім відкриттям міжнародного шоу. Але тоді не обійшлося без скандалу, який всі пам’ятають і досі. Під час виступу Данилко з піснею «Dansing Lasha Tumbai» в приспіві замість «лаша тумбай» російським фанам почулося «раша гудбай».

Шанувальники з РФ влаштували зірці бойкот, що зрештою привів до справжнього цькування — Росія побачила в Андрієві справжнього ворога. Звісно не без допомоги державних каналів — Данилко згадує, як йому звонила Алла Пугачова і попередила, що це «заказуха» і йому на 5 років можуть перекрити можливість зніматися.

Вєрка Сердючка дає благодійні концерти

Зараз в цій скандальній пісні Андрій навіть і не думає співати «лаша тумбай» — від тепер там звучить саме «раша гудбай». Він зазначає, що його особиста війна розпочалася ще 15 років тому — після такого величезного хейту з боку Росії. Після повномасштабного вторгнення Данилко залишився в Києві та дає благодійні концерти, аби збирати кошти на ЗСУ та усіх, хто постраждав від російської агресії. Артист в образі легендарної Вєрки зі сцени відверто бажає Путіну здохнути, а українська і зарубіжна публіка продовжує запалювати під легендарні хіти співака.

Читайте також: В Казахстані неочікувано відмінили два концерти Галкіна через непередбачуванні обставини: що сталося?

Залишилася дружина і маленький син: рятуючи поранених від російської ракети, у Херсоні загинув молодий поліцейський

Екс-солістка гурту «ВІА Гра» змінила ім’я та по-батькові: співачка похизувалася новим документом