in

Помер відомий соліст Національної опери України

Пізно ввечері, 14 жовтня, перестало битися серце соліста Національної опери, народного артиста України та професора консерваторії Олександра Вострякова. Його життя обірвалося на 80-ому році через важку хворобу.

Сумну звістку повідомили на сайті Національної опери України, якій Олександр Андрійович віддав 30 років свого життя.

«Українське музичне мистецтво втратило великого співака, з ім’ям якого пов’язана одна з найяскравіших сторінок сучасного оперного мистецтва. Олександр Востряков досягнув мистецьких вершин, продовживши і збагативши традиції української оперної школи. Його бездоганне виконання партій вітчизняного і світового класичного репертуару позначалося талантом і натхненністю, психологізмом і артистизмом. Його прекрасний тенор зачаровував тисячі шанувальників опери впродовж майже півстоліття» — описується в повідомленні.

Попрощатися та провести в останню путь Олександра Вострякова можна буде 17 жовтня у парадному фойє Національної опери України об 11 годині.

Вранці, 8 жовтня Тоня Матвієнко сповістила, що померла легендарна українська співачка Ніна Матвієнко. Причину передчасної смерті артистки вона не повідомила. Велика зірка не дожила два дні до свого 76-ліття.

«Я шукав тебе все життя!» — український «Краш» Дехтяренко з СБУ одружився з відомою телеведучою

«Це звірі! Вони ще до війни викрадали і катували людей!» — що відомо про братів Мамонів, які навели «Іскандер» на Грозу