in ,

«Не буде ніяких кордонів 91-го року, і Криму не буде» — Арестович заявив, що Україна не переможе РФ, оскільки «не є суверенною державою»

Колишній радник офісу президента України Олексій Арестович шокував співвітчизників своїм баченням поточної ситуації в Україні.

Кілька днів тому на своїй сторінці у Facebook блогер різко розкритикував дії влади та Генерального штабу на тлі проблем із контрнаступом української армії (нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов у нещодавньому інтерв’ю визнав, що ЗСУ «вибилися з графіка» під час наступу ) . Арестович назвав керівництво країни таким, що «вичерпало межу компетентності» і прямо заявив про необхідність проведення виборів в Україні.

Основною помилкою Генштабу колишній високопосадовець вважає тривале утримання Бахмута. «Заради міфу про «Фортець Бахмут» було витрачено дуже багато військ, техніки, ресурсів. Спочатку на оборону на невигідних рубежах, потім (і сьогодні) на спробу взяти купи щебеню, що залишилися від Бахмута назад», — зазначає Арестович.

Арестович упевнений, що утримання Бахмута було помилкою

Другим неправильним рішенням блогер назвав «відсутність будівництва великих оборонних споруд, подібних до нашої «лінії Суровікіна» на всіх ділянках фронту». Колишній військовий упевнений, що такі споруди дозволили б значно зменшити наші втрати та підняти бойовий дух українських воїнів.

В результаті, на думку Арестовича, Україна зайшла в глухий кут, при якому сили Оборони не зможуть повернути контроль над втраченими територіями. » Не буде жодних кордонів 91-го року, і Криму не буде найближчим часом, а буде оборона, кров, піт, сльози», — резюмує автор статті.

Арестович вважає, що Україні не вдасться повернути окуповані території

Єдиним виходом із ситуації Олексій Арестович бачить проведення виборів у 2024 році, і, очевидно, зміну вищого керівництва країни. «У найближчі кілька місяців навіть ті, хто заперечує проти виборів категорично, почнуть молитися на них — як на єдину надію виходу зі стратегічного глухого кута», – прогнозує колишній радник Офісу Зеленського.

Варто зазначити, що стаття Олексія вже отримала відповідну оцінку силових відомств. Зокрема голова РНБО Олексій Данилов натякнув, що Арестович може бути проектом ворожих спецслужб.

Терезам — час для облаштування будинку, а Водоліям — варто записатися на розвиваючі курси: гороскоп на 18 жовтня

Дружина і син були з ним до останнього: що відомо про родину померлого Сергія Сивохо