in ,

Ішла в магазин за соусом для мами… На Закарпатті п’яний водій БМВ на смерть збив 6-річну дівчинку

Смертельна ДТП сталася серед білого дня у селі Тур’я Поляна Ужгородського району Закарпатської області.

46-річний водій БМВ значно перевищив допустиму швидкість, не впорався з керуванням автомобіля і виїхав на узбіччя дороги, якою в цей час йшла шестирічна дівчинка. Переїхавши дитину, іномарка влетіла в паркан і лише зупинилася. Від отриманих травм дитина померла на місці події.

Того фатального дня місцева мешканка Марина Барна послала доньку в магазин, що знаходиться неподалік, за соусом. Маленькій Еллі не вистачило кількох десятків метрів, щоб повернутися додому.

Еллочка виховувалась у багатодітній родині

Представники правоохоронних органів, які прибули на місце аварії, затримали водія і запропонували йому пройти тест на наявність алкоголю в крові. «Драгер» показав 2,13 проміле. За словами очевидців, перед цим чоловік сидів у місцевому барі, потім скочив за кермо і рвонув із місця… Після ДТП він буквально вивалився з машини і одразу навіть не міг зрозуміти, де він перебуває і що сталося.

Водій зніс паркан і влетів у двір, де мешкала загибла дівчинка

«Ми з чоловіком вибігли надвір і побачили, що автомобіль в’їхав у наш паркан. Чоловік побіг до водія, ще крикнув, щоб викликали швидку поліцію. Я обурилася, що п’яні так літають вулицею, і пішла до хати, щоб одягнути кофту. Ельку ми одразу не побачили. Вже за кілька хвилин, коли почали збиратися люди, хтось побачив дочку, що лежить на землі. Від удару вона відлетіла на кілька метрів. Назад до машини мене вже не випустили, щоб я не бачила поранене тіло дитини», – згадує мама дівчинки.

Водій був у стані сильного алкогольного сп’яніння

Наразі винуватця аварії затримано. Його помістили під варту на два місяці без права виходу під заставу. За даною подією відкрито кримінальну справу за ч. 3 ст. 286-1 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою у стані алкогольного сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого. Йому загрожує до 10 років за ґратами, з подальшим позбавленням права керувати автомобілем терміном від п’яти до десяти років.

Водієві «світить» до 10 років тюрми

Читайте також. Рухався із швидкістю понад 160 км/год: нардеп від «Батьківщини» на смерть збив дівчину у селі на Житомирщині

Вирішила стати «муклою»: який вигляд мала «міс ДНР» Аліна Андрієвська до пластичних операцій

«Ваші онуки не стоять на фронті країни!» — Червона шапочка Яна Поплавська напала на Пугачову, що повернулася до Москви