in

«Зброд з матюкливими гаслами» — скандальна Фаріон обізвала своїх студентів і публічно принизила міністра

Гучний мовний скандал, який закінчився звільненням викладачки Ірини Фаріон з Львівської політехніки, отримав неочікуване продовження.

Нагадаємо, після того, як відома філологиня дозволила собі кілька разів публічно принизити російськомовних захисників України, а керівництво ВИШу, у якому вона працює, не спромоглася відповідно на це відреагувати, за справу взялися студенти. Представники активної молоді влаштували перед будівлею університету масовий мітинг із закликами вигнати Фаріон, і таки, хоча і не відразу, добилися свого.

Однак, 59-річна викладачка навіть після цього не заспокоїлася і не визнала своєї вини, натомість перевела свої гнівні випади з бійців «Азову» на студентів, міністра освіти і науки Оксена Лісового і ректора «Львівської політехніки», відсторонення якого обіцяє добиватися через суд.

Мітинг студентів з вимогою звільнити Фаріон

«Я проаналізую лише текст від основного неука країни, від основного плагіатора країни, від людини, якій байдуже до власних наукових досягнень. Ця людина сьогодні представляє Міністерство освіти, прізвище цієї людини — Лісовий… Ви на професора кафедри української мови нацькували дивний зброд із матючливими гаслами. Ви назвали студентами тих, хто не має жодного стосунку до Львівської політехніки. Насправді всі ці гасла з брутальними матюками, які декламували ці люди — це ваше обличчя, Лісовий, це ваш внутрішній світ, ваша моральна помилка та катастрофа, Ваше дно», — звернулася до посадовця Фаріон через свій YouTube-канал.

Читайте також. Причинно-наслідкові зв’язки: Ольга Сумська різко відреагувала на слова екс-нардепки Ірини Фаріон про «карму» маріупольців

«Міс ДНР» Аліна Андрієвська відхрестилася від свого титулу та заговорила про війну в Україні

Прийомний син Анджеліни Джолі та Бреда Пітта назвав свого названого батька «негідником» та «огидною людиною»