in

Настя Приходько, не добираючи слів, розкритикувала Ірину Фаріон за вислови на адресу бійців «Азову»

В мережі все ніяк не вщухне скандал, який розгорнула філологиня Ірина Фаріон, заявивши в ефірі шоу «Рандеву з Яніною Соколовою», що не вважає російськомовних бійців полку «Азов» українцями через їхню мову спілкування.

Ба більше, мовознавиця навіть вирішила написати звернення до президента Володимира Зеленського, головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та міністра оборони Рустема Умєрова через «хамську» поведінку екс командира полку «Азов», заступника командира 3 ОШБр, майора ЗСУ Максима Жоріна і начальника штабу бригади «Азов», захисника Маріуполя Богдана Кротевича.

Підтримав Фаріон в цьому відомий український актор театру і кіно Богдан Бенюк, який вважає, що екс депутатка Верховної Ради говорить «правильні речі», адже, на його думку, ті українці, які продовжують спілкуватися російською мовою — вони пропагують «рускій мір» в нашій державі.

Анастасія Приходько

В інтерв’ю для Слави Дьоміни з приводу цієї ситуації висловилась українська співачка Анастасія Приходько, заявивши, що зараз такі речі не на часі, адже в країні, де точиться другий рік війна — є нагайніші проблеми, а позиція Фаріон для Насті просто недопустима.

«Мені здається, якщо ти хочеш привернути до себе увагу ти повинен підійняти мовне питання. Ці сварки зараз не на часі. Нам треба країну втримати, хлопців зберегти, а вони починають зі своїм мовним питанням», — зізналася артистка.

Ірина Фаріон

А ще Приходько зазначила, що такий поворот подій спонукає людей принципово не відмовлятися від мови країни-агресора. Адже на фоні цього в соцмережах завірусилося відео, де говорять: «А, якщо я не захищаю, то відкрийте кордон, я російськомовний, я поїду». От що робить Ірина Фаріон. Вона несе грішне разом з Богданом Бенюком», — розповіла артистка.

І, наостанок, Приходько порадила філологині сконцентрувати свою увагу на домашніх правах і не породжувати чвари в середині держави.

Читайте також: Настя Каменських здивувала радикальними змінами в образі задля зйомок нового кліпу

62-річна Юлія Тимошенко вперше за довгий час з’явилася на публіці: в «total-black» і з трендовою зачіскою

54-річна Дженніфер Лопес показала на відео своє обличчя без макіяжу зблизька