in

Відома актриса зі «Сватів» почала розмовляти українською та розкритикувала колег із РФ

Українська акторка Соня Стеценко, яку публіка знає, як маленьку внучку Женю із серіалу «Свати», категорично відмовилася від російської мови.

Таке рішення юна актриса прийняла, коли розпочалося повномасштабне вторгнення. Весь час від народження доньки, як зізналася мама, їхня сім’я спілкувалася російською, але після 24 лютого 2022 року Стеценко принципово відмовилася від мови країни-агресорки.

«Вдома ми завжди розмовляли російською, я закінчила школу, де викладання велося виключно цією мовою. Іноді, коли дзвоню Сонечці, ненароком переходжу на російську, вона поправляє: «Мамо, рідненькою, будь ласка!»  — розповіла мама Софії.

Соня Стеценко

Наразі Стеценко 20 років і від початку російсько-української війни вона відшукала прихисток за кордоном. Спочатку вона переїхала до Праги, а зараз живе в Канаді. Не залишилась дівчина і там без роботи — українка підробляє асистентом на знімальних майданчиках. Про свою роль та знімання у серіалі «Свати» пригадує з особливим теплом, але її розчарувала позиція колег, які родом із Росії.

«Для мене «Свати» – це добрі спогади дитинства та дуже крутий досвід. Але коли починаю згадувати колег… Через повномасштабне вторгнення відчуття не дуже хороші, тому що російські актори, які грали головні ролі, підтримують кремлівську агресію», – зізналася Стеценко.

Поговорювали, що Соня деякий час навчалась в одному із російським вишів та знайшла навіть роботу у Москві, але таку інформацію вона не підтвердила. Зовсім нещодавно актриса навідувалась на Батьківщину, де залишилась її сім’я.

Читайте також:Настя Приходько, не добираючи слів, розкритикувала Ірину Фаріон за вислови на адресу бійців «Азову»

Молода обраниця актора Венсана Касселя ніжно привітала його 57-річчям

П’ять знаків Зодіаку чекає великий успіх цих вихідних