in

Покинувший РФ 79-літній актор Олександр Філіппенко фінансово допомагає Україні

Народний артист Росії Олександр Філіппенко покинув країну-агрессорку на знак протесту проти повномасштабного вторгнення в Україну.

79-річний актор обрав для життя столицю Литви, де проживає його донька, і, незважаючи на поважний вік, продовжив творчу діяльність. Зокрема, зірка «Майстра і Маргарити» гастролює країнами Прибалтики, де проводить художні читання п’єси «Як ми ховали Йосипа Віссаріоновича». У афішах вказано, що усі виручені від заходу кошти будуть направлені на покупку гуманітарної допомоги Україні. У виставах беруть участь також молодший брат ще однієї артистки, яка підтримала Україну — Чулпан Хаматової, Шаміль та журналісти «іноагенти» Антон Долін і Анна Монгант.

Раніше Філіппенко сфотографувався у вишиванці і тепло висловився про Україну, процитувавши Гоголя. «Про Київ згадую тільки словами Гоголя: «З якимось невизначеним почуттям дивився Чичиков на будинки, стіни, паркан і вулиці, які, Бог знає, чи судила йому доля побачити ще коли-небудь протягом свого життя». Протягом мого життя явно ні, зате в спогадах — студія Довженка, каштани, друзі, затишок і тепло», — написав артист.

Фото: facebook.com/filippenko.alexander

Читайте також. «Через фінансування ЗСУ!» — у Росії скасовують концерти Крістіни Орбакайте

Близнюкам — перемога, а Скорпіонам — скандали: Гороскоп для всіх знаків Зодіака на 21 січня

Терезам — справжнє диво, Овнам — розгромний скандал, а Стрільцям — настав час діяти: Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 22 січня