in

«Ми не можемо сказати: «Я не буду служити, якщо тут все крадуть» — комік Андрій Лузан про мобілізацію та свій стрес на фоні цього

Український комік та один із засновників гумористичного YouTube-каналу «Леви на джипі» та благодійного фонду LNJ Андрій Лузан, висловився про мобілізацію в Україні.

В ефірі шоу Раміни Есхакзай «30+» продюсер зізнався, що, коли в країні заборонили перетинати чоловікам кордон та стали призивати у лави ЗСУ, у нього виник стрес від почутого. Аби впоратися з цим станом та заспокоїтися, Лузан поринув у вивчення історії, щоб дізнатися, як з таким становищем справлялися у минулому.

«Коли почалася війна, я почитав, що було в історії, і як націям вдалося відстояти свою незалежність. Єдиний спосіб, який допоміг, це, що всі без виключення оволоділи зброєю і мали базові навички військових. Швейцарія, Швеція, Ізраїль, Південна Корея, коли всі рівні в плані військової підготовки, то ці країни складно захопити й вони в безпеці. Я почитав про це і подумав: куплю собі «ствол», піду навчуся стріляти, і потім вийшов закон про мобілізацію. А в мене вже і форма, і взуття, і зброя, шолом, я вмію стріляти, і вже спокійніше, і немає стресу», — розповів комік.

Також Андрій вважає, що нововведення в законі про мобілізацію є правильним кроком до наближення нашої перемоги.

«Це наша країна, ми не можемо сказати: «Я не буду служити, якщо тут все крадуть». Тому я краще піду на полігончик, «політаю» на дрончиках, мене це заспокоює. Я це не пропагую, а просто кайфую» — зазначив Лузан.

Читайте також: «Записали у резервісти, бо у мене немає військового досвіду» — Макс Барських відповів, чому він досі не на фронті

Близнюкам — день великих перемог, Ракам — дзвін монет: гороскоп по картах Таро на 5 лютого

«Попав у п’яну бійку!» — Данилко з’явився у кріслі журі нацвідбору Євробачення із заклеєним лицем