in

Наче фенікс із попелу: «Міс Всесвіт Україна» презентувала національний костюм для міжнародного конкурсу краси

Переможниця конкурсу «Міс Україна Всесвіт 2023» 26-річна Ангеліна Усанова продемонструвала національний костюм на міжнародному конкурсі краси Miss Eco International-2024 у Єгипті. Переможниця конкурсу стане Послом доброї волі ООН з питань врегулювання проблем з питань екології та навколишнього середовища.

Команда організації складним маршрутом з кількома пересадками привезла із собою в Єгипет 11 валіз, загальна вага яких становить понад 230 кг. В них — одяг, прикраси та еко-одяг від українських та європейських брендів. Національний костюм української представниці отримав назву «Фенікс», який є символом безсмертя. Саме він символізує Україну, яка щодня потерпає під обстрілами, але, попри все, продовжує жити, творити та народжувати дітей.

.«Я дуже хотіла створити сукню, яка була би кутюрною і щоб з першого погляду було неможливо зрозуміти, з чого вона створена. Щоб тільки прочитавши опис костюма, було зрозуміло, що вона створена у буквальному значенні зі сміття, при цьому виглядаючи на мільйон»» – зізналася авторка ідеї Леся Патока.

Ангеліна Усанова
Ангеліна Усанова

Сукня повністю створена з ресайклу. Дизайнери понад три тижні провели на секонд-хенді в пошуках тюлей та гардин різних відтінків золотого та блакитного кольорів, з яких в подальшому викроювали справжній кутюр. Також значну частину матеріалів для створення образу надала команда ГО «Україна без сміття». Загалом було використано близько 1500 пластикових ложок та 500 пластикових ножей, з яких дизайнери зробили крила, головний убір та корсет.

Ангеліна Усанова

Аби надати головному убору бажану форму, з пластикових ножів вирізалися великі пір’їнки, після чого вогнем їм надавался потрібна фактура.

Ангеліна Усанова

«Для мене, як для українки, участь в конкурсі Miss Eco International є важливим інструментом у залученні ще більшої уваги в допомозі українській землі. Моя головна мрія та місія  мир, захист планети та екології. Це дуже хвилююча та відповідальна мить», — зазначила Ангеліна Усанова.

Екологічний костюм українки отримав назву «Світ у вогні», який також створений із ресайклу. Дизайнери порадившись з українським науковцями дійшли висновку, що саме цей образ має торкатися теми спалених територій.

«У нас дуже потужні обидва образи, дуже якісні костюми. Я вірю в те, що Ангеліна Усанова зможе привезти нам перемогу і стати Послом доброї волі ООН з питань екології та навколишнього середовища» – додає Леся Патока.

Читайте також: 50-річна Гайді Клум без краплі макіяжу зачарувала новим фото з молодшим на 16 років чоловіком

З роками все краще: як змінювалася з часом зовнішність Алли Пугачової

Овнам — не лінуватися, а Близнюкам — уникати конфліктних ситуацій: гороскоп на 27 квітня